18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURGUTLU - MANİSA

Orgeneral Özkök memleketi Turgutlu'da

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon ile birlikte geldiği memleketi Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde yakınlarıyla hasret giderdi. Okuduğu okulu ziyaret eden Orgeneral Özkök, sınıf arkadaşlarıyla tekrar aynı sıralara oturarak okul yılları hakkında sohbet etti.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök Turgutlu’da ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakamlık ziyaretinde Orgeneral Özkök’ü Kaymakam Ahmet Macunluoğlu, Garnizon Komutanı Ruşen Kurnaz, Belediye Başkanı Serhat Orhan, İlçe Jandarma Komutanı N. Kemal Çetinkaya ve İlçe Emniyet Müdürü Nihat Yüksel karşıladı. Kaymakam Macunluoğlu’nun makamında bir süre ilçe yetkilileriyle görüşen Orgeneral Özkök, Kaymakam Macunluoğlu, Garnizon Komutanı Kurnaz, Belediye Başkanı Orhan ile Jandarma Komutanı Çetinkaya’ya Genelkurmay Başkanlığı’nın plaketlerini verdi.
Daha sonra 1960’lı yıllarda ilkokul eğitimini tamamladığı N. Kemal İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Orgeneral Özkök, okul arkadaşlarıyla eğitim gördüğü sınıfa giderek sıralara oturdu. Orgeneral Özkök’e verilmek üzere Okul Müdürü Orhan Kuzey görevlilerden diploma örneğinin getirilmesini istedi. Bu sırada Orgeneral Özkök, "Notum iyi ise getirin, kötüyse hiç getirmeyin" diyerek espri yaptı. Getirilen diplomasını inceleyen Özkök Paşa, "İşte diplomam. Diploma notum pekiyi, işte ispatı" diyerek çevresindekileri güldürdü.
Orgeneral Özkök, okul içerisinde ve bahçesinde incelemelerde bulundu. Okul Müdürü Orhan Kuzey’den bilgi alan Orgeneral Özkök, çıkışta öğrencilerin "En büyük paşa Özkök Paşa" tezahüratı ve sevgi gösterileriyle karşılaştı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, daha sonra doğduğu ve çocukluk yıllarının geçtiği Yiğitler Mahallesi’ni ziyaret etti. Orgeneral Özkök, burada bakkal dükkanı işleten, okul ve çocukluk arkadaşı Selahattin Taşlı ve yine okul arkadaşı Erdinç Irgıt ile sohbet etti. Özkök Paşa’ya burada yaprak sarma, kurabiye ve ayran ikram edildi.
Vatandaşların alkışları arasında cami önüne gelen Orgeneral Özkök, buradaki ziyaretini tamamlayarak Halil Kale Fen Lisesi’ne geçti. Halil Kale Fen Lisesi ziyaretinden sonra Turgutlu ziyaretini tamamlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, İzmir’e hareket etti.
MANİSA-İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2004 Pazartesi 20:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?