17
Mayıs
2024
Cuma
TURGUTLU - MANİSA

Süleyman Turgut'tan üzüm üreticilerine müjde

Son günlerde her kesimden farklı açıklamalar gelmesiyle üzüm fiyatlarının 1 milyonun altına düşmesine neden oldu.  Mağdur olan üzüm üreticisini daha fazla mağdur olmamaları için işe koyulan yetkililer, ilk etapta Tariş üzüm birliğinin borçlerını silmesi ve bu yıl ödemesi gereken Borcunu 2005 Haziran ayına ertelemesin ardında Tariş'e açılan kredi ile 80 bin ton üzüm almasının önünü açtıklarını belirten  AK Parti Manisa Miletvekili Süleyman Turgut dün şirket bürosunda yaptığı basın açıklamasıyla Üzüm Üreticilerine müjde verdi.
Milletvekili Süleyman Turgut yaptığı basın açıklamasında “ Bazı çevrelerin verdikleri olumsuz beyanatlar neticesinde çiftçilerin morali bozulmuş ve kuru üzüm piyasası etkilenmiştir. Her zaman çiftçilerimizin yanında olan ülke kaynaklarının adaletli bir şekilde dağılımını sağlayan AKP hükümeti bu olaya el koymuştur. Yapılan çalışmalar sonucunda tariş üzüm birliğine 39 trilyonluk nakit kredi desteği sağlamıştır. Yine Eylül ayı içerisinde ödemesi gereken 30 trilyonluk kredi borcunu da 2005 Haziran ayına ertelemiştir. Ayrıca bugüne kadar 2000 yılına kadar birikmiş 97 trilyonluk kredi borcu silinmiştir. Tüm bunların neticesinde Tariş üzüm birliğinin bu yıl 80 bin ton üzüm alacağını açıklaması üreticileri olduğu gibi bizleri de memnun etmiştir ve sevindirmiştir. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Aziz milletimizden aldığımız destekle her zaman hizmet devam edeceğimizi bildirir tüm milletimize sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.
Milletvekili Süleyman Turgut açıklamasından sonra yaptığı değerlendirmede Tariş Üzüm Birliğinin alımlara başladıktan sonra üzüm fiyatının 1 milyon 350 bin liraya kadar çıkacağını belirtti.
İbrahim Sudak
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 12:58:20
Güncelleme :19 Eylül 2004 Pazar 01:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?