23
Mayıs
2024
Perşembe
TURGUTLU - MANİSA

Taksicilerden 'saçsız' protesto

Turgutlu'da taksi şoförleri, durak binası yapılmasına izin vermeyen belediyeyi saçlarını kazıtarak protesto etti.

Turan Mahallesi Kurultay Sokak üzerinde kendilerine yıllar önce bir durak yeri verilen taksiciler, durak binaları olmadığı için araç içerisinde müşteri beklemek zorunda kalıyorlar. Bu nedenle Turgutlu Belediyesi’ne başvuran taksiciler, durakta içinde bekleyecekleri bir yer yapmak için izin talep ettiler.

Ancak belediyeden bu talebe ret cevabı gelince, taksi şoförleri Erdal Dede, Muhsin Alaca, Kamil Felsin, Kemal Gökalp, Ali Osman Şentürk, İsmail Feslin ve Şevket Beller ilginç bir protesto gerçekleştirerek saçlarını ustura ile kazıttı.

Şoförler adına konuşan Kemal Gökalp, "Turgutlu İlçe Trafik Komisyonu yıllar önce aldığı karar ile Turan Mahallesi Kurultay Sokak üzerindeki yolun bir kısmını Ersan Taksi Durağı’na tahsis etti. Bizler de yıllardır yaz kış demeden, Turgutlu halkına ulaşım hizmeti vermekteyiz. Ancak belirli bir durak binamızın olmaması nedeni ile müşterimizi araç içerisinde beklemek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle Turgutlu Belediyesi’ne yazılı bir müracaatta bulunduk, aldığımız olumsuz cevap karşısında birlik olarak saçlarımızı kazıtarak protesto ediyoruz. Umarız belediyeden gerekli izni alırız" diye konuştu.

Konu ile ilgili Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ise taksi durağında yapılacak kulübenin kaldırımı kapatarak yaya geçişine engel olacağını belirterek, "Taksi şoförü arkadaşlarımızın belediyemize talepleri oldu. Ancak yapılacak olan kulübenin kaldırım üzerine kurulacak olması ve yayaların yürüme alanlarının kısıtlanacağı gerekçesi ile yaptığımız encümen toplantısında bu kararı onaylamadık. Arkadaşlarımızın protestolarını ise saygı ile karşılıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 13:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?