1
Haziran
2024
Cumartesi
TURGUTLU - MANİSA

TOKİ konutlarına sahiplerinden tepki

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutlara yerleşen vatandaşlar, aylar geçmesine rağmen konutlardaki eksiklikler giderilmediği için sorumlularına tepki göstererek isyan ettiler.


Yapımına 2006 Eylül ayında başlanan ve geçtiğimiz aylarda tamamlanan 384 konutlu Turgutlu TOKİ Evleri'nde, aradan aylar geçmesine rağmen bazı eksikliklerin hala giderilmediği öne sürüldü. Dün akşam
site içerisinde toplanan bir grup site sakini konutları inşaa eden firmaya ve geçici kabulünü yapan yetkililere ateş püskürdü. Konutların bazı bölümlerinde elektrik tesisatının hala tamamlanmadığını iddia edenm Vatandaşlar, asansörlerin faal durumda olmadığını ve kapılarının açık olması nedeniyle büyük tehlike arz ettiğini, kanalizasyon sisteminde arıza olduğunu, hidroforların devrede olmadığını, bodrum katlardaki elektrik panolarında açıkta bulunan kabloların düzenlenmediğini ve tehlike arz ettiğini, merkezi sistemde aksaklıklar olduğunu, sokak aralarında bulunan inşaat malzemelerinin kaldırılmadığını belirttiler. Kurumak üzere olan yeşil alanlara da tekrar peyzaj yapılması gerektiğini söylediler.


Mutlu Çelik, Ali Yusuf Uzunel ve Mustafa Kılıç isimli site sakinleri, "Büyük umutlarla taşındığımız bu konutlar için varımızı yoğumuzu harcadık. Ancak teslimatın hemen ardından taşınmamıza rağmen yaklaşık 1 aydan fazla zaman geçmesine karşılık konutlarda birçok eksik ve aksaklık ile mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Elektrik, asansör, kanalizasyon sorunları başta olmak üzere birçok eksiğimiz var. Bu konutlarda tüm işler yarım bırakılmış. Bu şekilde birçok eksiği olan konutların geçici kabulü nasıl yapılmış merak ediyoruz. Taşındığımız için son derece pişmanız." dediler. Karşılarında muhatap bulamamaktan yakınan vatandaşlar, "Sakinlerimiz tarafından saptanan eksiklerin ve mağduriyetimizin en kısa sürede istiyoruz. Aksi takdirde dairelerimizin iadesi yoluna gideceğiz ve tazminat davası açacağız." dediler.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 16:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?