18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURGUTLU - MANİSA

Toprak ocakları tehlike saçıyor

Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi arka kısmı ile Dalbahçe Köyü arasındaki muhtelif toprak ocaklarının, ruhsat şartnamesine uyulmadığı gerekçesiyle doğanın dengesini bozduğu belirtildi.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, toprak ocaklarında oluşan derin yarların doğanın dengesini bozararak ölümlere ve erozyona davetiye çıkardığını öne sürdü. Manisa CHP Milletvekili Hasan Ören, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz yıllarda toprak ocaklarında ve göletlerde çocuklarımızı yitirdik. Buradan alınan toprağın şartnamesine göre alınması gerekiyor. Belirli kotanın üzerinden toprağın alınması hem Turgutlu için hem de ocak sahiplerinin lehinedir. Bu nedenle kontrollü alınacak toprak ile oradan kullanılabilir araziler çıkacaktır. Bizlerin toprak kaybetmeye lüksümüz yoktur" dedi.

"İnsanların aşırı para kazanmak için doğanın dengesini bozmasına hakkı yoktur" diye konuşan Tema Turgutlu Başkanı Necdet Derviş ise, "Toprak ocaklarında standartlara uyulmuyor. Göz göre göre erozyona davetiye çıkarılıyor. İnsanlar 1 lira kazanmak için telafisi mümkün olmayan 100 liralık zarara yol açıyor" şeklinde konuştu.

Turgutlu’da, 15 adet ruhsatlı toprak ocağından blok fabrikalara ham madde çekildiği bildirildi.

MANİSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 17:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?