17
Mayıs
2024
Cuma
TURGUTLU - MANİSA

Trilyonluk balık tesisi

Turgutlu İlçesi’nde çiftçilikten umduğunu bulamayan, üzüm ve pamuğunu maliyetine bile satamadığını söyleyen vatandaş, 25 dönümlük bir alan üzerinde İsrail sazanı yetiştirmek amacıyla tesis kurmak üzere harekete geçti.

Turgutlu Ovası’ndaki Çakal Azmağı mevkiinde 25 dönümlük bir alanı tesis için ayıran, su tahlillerinin de olumlu çıkması üzerine ıslah çalışmalarına başlayan Mesut Şenoğul, 1.5 ay içinde tamamlanarak üretime geçilmesi hedeflenen balık çiftliğinde, üretim dışında dinlenme, su dolum tesisleri ve restoranın da olacağını ifade etti. Şenoğul, tesisin kapasitesinin normalin üzerinde olacağını, Avrupa ülkelerine ihracatı da düşündüklerini, maliyetinin ise 2 trilyon lirayı bulacağını söyledi.

Manisa Tarım İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalıştığını, İsrail sazanlarının 4 ay gibi kısa bir sürede 10-12 kiloya ulaştığını belirten Şenoğul, "Yıllardır tarım ile uğraşıyorum; ama bir türlü istediğimi elde edemedim. Bu sebeple alternatif olarak ne yapabilirim diye düşündüm ve bir televizyon kanalında gördüğüm belgeseldeki İsrail sazanları ilgimi çekti. Bu sazanları internet başta olmak üzere birçok kaynaktan araştırdım ve gerekli izinleri alarak tesisi kurmaya başladım. Hem ihracatı hem de kuracağım restoran ile Ege damak tadına katkıda bulunmayı düşünüyorum" dedi

turgutlu
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2004 Cumartesi 14:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?