25
Mayıs
2024
Cumartesi
TURGUTLU - MANİSA

Turgutlu 19 kamera ile izlenecek

TURGUTLU MOBESA İLE İZLENECEK

Turgutlu'nun kamera sistemiyle izleneceği mobesa sistemi yapım ihalesinin ve yer teslimi geçtiğimiz günlerde yapıldı.

200 bin TL bedel ile ihaleyi kazanan firmanın önümüzdeki günlerde Turgutlu'ya gelerek yetkililer ile birlikte iş takvimi belirleyip çalışmalara başlayacakları öğrenildi. İlk aşamada E-96 Karayolu üzerinde fiber optik kabloların döşenmesinin ardından karayolu üzerindeki Turgutlu sınırları içerisinde belirlenen 6 noktaya 19 kameranın takılacağı açıklandı. Özellikle kavşaklara konulması hedeflenen kamera sistemleri ile kentin giriş ve çıkışlarının kontrol altına alınması planlanıyor. Kameraların plaka okuma

özelliğine de sahip olduğu bildirildi. E-96 Karayolundaki çalışmaların tamamlanmasının ardından bu sistemin şehir merkezine de uygulanması amaçlanıyor.

Konuyla ilgili olarak Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, "Mobesa kamera sistemlerinin ilçemize kurulması konusunda sona yaklaşıldı ihalesi ve yer teslimi yapılan sistem ile ilgili önümüzdeki günlerde çalışmalar E-96 karayolunda başlayacak. Buradaki çalışmaların sonlanması ile birlikte ilçemizde bulunan kurumlar, odalar ve esnaflarımız ile bir araya gelerek mobesa sistemini Turgutlu merkezinde bulunan cadde ve sokaklarda da uygulanmasını hedefliyoruz. Ana sistemin kurulması ile birlikte bu sistemi daha rahat genişletebiliriz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 16:04:00
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 23:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?