17
Mayıs
2024
Cuma
TURGUTLU - MANİSA

Turgutlu Belediye Başkanı hedeflerine ulaştıklarını söyledi

Göreve geldiğinden beri her ay düzenli olarak Turguıtlu’daki Basın mensupları ile yaptığı aylık toplantılarndan olan Eylül ayı toplantısını belediye encümen toplatı salonunda yaptı Başkan Orhan Eylül ayı basın toplantısında, Eylül ayı değerlendirmesini ve hali hazırda yürüttükleri projeleri hakkında son çalışmaları aktarırken, yeni projelerin de çalışmalarına başladıklarını belirtti. Belediye Başkanı Serhat Orhan yapılan hizmetleri konu başlığında tek tek ele alarak açıklamalar yaptı.

7 Eylül Şenlikleri Bizim İçin İyi Bir Sınav Oldu

                1-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Şenliklerde vatandaşlarımız oldukça memnun oldu. Yaptığımız çalışmalarda vatandaşlarımızdan oldukça memnun edici sonuçlar aldık.Yapılan aktivitelerden, ses düzeninden, getirilen sanatçılara kadar Turgutlu Belediyesi civar belediyeleri de ele alarak diğer Belediyelere oranla bölgede gereken sesi çıkarmıştır. Diğer il ve ilçelerde şenliklerimizin geniş yapısından söz edilmiştir. Şenliklerin hazırlanmasında bize maddi destek de bulunan tüm sanayicilerimize ve iş adamlarımıza çok çok teşekkür ediyorum

 

Irlamaz Çayında ki Çalışmalar Hızlanacak

                Irlamaz çayı ıslah çalışmalarındaki gelişmeler ortada herkes görüyor. Bu haftadan itibaren burada yapılan çalışmalar daha da hızlanacak. Makine parkı daha da çoğalacak. Sayın Valimiz 1 silindir ve 1 yükleyici makine konusunda yardımcı olacak. Yağmurlar ve kış sezonu girmeden bu çalışmalarda iki tarafın istinad duvarları bitirilmiş olacak. Kalan kısımların dolgu çalışmaları yapılacak. Yeni Mahalle ve Subaşındaki vatandaşlarımıza verdiğimiz Sebze Meyve Hali ve Soğuk Hava depoları da son sokak ile ırlamaz çayı arasındaki kısma yapmaya başlayacağız.

 

Meslek Yüksek Okulu Deprem Yönetmeliğine Göre Yapılmaktadır.

                Meslek Yüksek Okulu inşaatında 5 kat tamamlandı. Son katın çalışmaları da bu hafta tamamlanacak. İçinin ince işleri için alt katlardaki çalışmalarda hızla sürüyor. Tahmin ediyorum 30-35 gün içerisinde tüm çalışmalar bitmiş olacak. Bu konuda kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın tamamen deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmış bir inşaattır. Çok kısa sürede bitirilecek olan bu bina için bazı dedikodular duyuyorum. Ama bu inşaat tamamen İmar Müdürlüğümüzdeki arkadaşların kontrolünde ve tamamen deprem yönetmeliğinin gerekliliğini içeren kurallar çerçevesinde yapılmaktadır. Bunda kimsenin şüphesi olmasın. Bu binanın yapımının tamamlanmasından sora hemen akabinde burada bulunan yüzme havuzunun bulunduğu yere hemen ikinci inşaatı başlatacağız. Şubat ayında YÖK bu binalara kontenjan verecek ve bizde sözünü verdiğimiz 5000 bin öğrenci hizmetimizi gerçekleştireceğiz. Bu okulların yapılmasının ardından ilçemizde doğacak olan Yurt sorunu için önümüzdeki hafta Ankara’ya giderek Kredi Yurtlar Kurumu ile buraya bir yurt yapımı için görüşmelerimiz olacak. Ziraat Bankasının Lojmanlarına 350 milyar lira istiyorlar biz 200 milyar lira teklif ettik. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünden cevap bekliyoruz. Gelecek olan öğrencilere mutlaka Turgutlu’da barınması için gerekli şartları hazırlayacağız. İş adamlarımızın Yurt yapacağız sözlerinde sadece Lidya Konservenin yaptığı yurt var diğerleri yok.

 

Gençlik Merkezimiz Çevre İlçelere Örnek Oldu

                Geçtiğimiz günlerde bir çok ilde olmayan, bir çok ilçede olmayan madde bağımlı arkadaşlarımızın rehabilitasyonu için kullanılacak olan Gençlik merkezimizin açılışını yaptık. Gençlik Merkezi geçtiğimiz dönem Belediye Başkanımız Yunus Erkan zamanında projelendirilmiş olup, buradaki çalışmaları tamamlayıp açılışını gerçekleştirmekte bize nasip oldu. Biz Gençlik Merkezimizde 10 civarında bir çocuğu barındırıyoruz. Gençlik Merkezimizde ilk incelemeyi Salihli Belediyesi yaptı. Gençlik Merkezimizde yapılan hizmet gerçekten şu anda Türkiye’nin hızla yükselen bir sorunudur. Buranın en iyi hizmeti vermesi için bütün imkanları sunacağız ve problemli çocuklarımızı toplumumuza kazandıracağız.

 

Tartaklanan, Dövülen Kadınlarımıza Sahip Çıkacağız

                Kadın Sığınma Evimiz için çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız tartaklanan, dövülen, evden atılan ve ne sebeple olursa olsun aile ortamından uzak kalan kadınlarımız için, kötü yola düşmemeleri ve sahipsiz kalmamaları için Kadın Sığınma Evimizi hizmete açacağız. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Birkaç hayırsever ile görüştük. Onları cevaplarını veriyoruz.

 

2 Sağlık Ocağı Sözümüz İçin Arsa Alımları Sürüyor

                İki mahallemize verdiğimiz sağlık ocağı projemiz için girişimlerimiz devam ediyor. Bir mahallemizin sağlık arsasını aldık ve diğer mahallemizin sağlık ocağı arsası için pazarlıklarımız devam ediyor. 2005 bahar aylarına kadar her iki sağlık ocağımızı hizmete açmaya çalışacağız.

 

İki Mahallemizin Açık ve Kapalı Düğün Salonlarını Unutmadık

                İki Mahallemizin kapalı ve açık düğün salonu taleplerini unutmuş değiliz. Atatürk ve İstasyonaltı mahallelerimizin taleplerinden ilki İstasyonaltı mahallesi için gerçekleştirilecek. İhale işlemleri tamamlanan kapalı ve açık düğün salonunun yapım çalışmaları önümüzdeki ay içerisinde başlanacak. Diğer mahallemiz içinde arsa yeri ve diğer çalışmalarımız devam ediyor.

 

Vatandaşların ve Basının Duyarlılığı Abacılar Çayını Kapatma Çalışmalarını Hızlandırdı

                Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine ve Basınımızın duyarlı yaklaşımları sayesinde Abacılar Çayındaki kapatma çalışmaları için ihale yaptık ve geçtiğimiz hafta yapılan çalışmalarla yer teslimi tamamlandı. İşin bitim süresi 60 gün. Buradaki çalışmalar tamamlandığında bu bölgedeki  kazanılacak boşlukları yola kaydıracağız.

 

Yapılamaz Edilemez Denilen Mezarlık Sorununu Çözdük

                Yıllardır yapılamaz edilemez denilen mezarlık sorunu için 73 dönüm arazi için gerekli izinleri aldık. Yakında istimlak çalışmalarına başlayacağız. Yakında buradaki arazi sahipleri ile pazarlığa oturarak yapılacak istimlak çalışmalarımızı tamamlayacağız. Seçim broşürlerimizde mezarlık örneğini bu yeni mezarlığımıza uygulayacağız. Bu çalışmalar tamamlanana kadar eski mezarlıktaki yolları kabir alanına çevirerek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap vereceğiz.

 

Atatepe’de Yapılan Çalışmalar İçin 2 İhalemizi Yaptık

                Atatepe tesislerini Turgutluspor tesisleri ve mesire alanına getirebilmek için yaptığımız çalışmalarda 2 ihalemizi gerçekleştirdik. Oradaki Sosyal tesislerin harabe olan binanın üst katına sporcularımızın kalabileceği bir kamp merkezi alt katını da güzel bir kafeterya, en alt katıda ön tarafı camlı olan bir kafeterya şekline getirilecek ve halkımıza açık ve onlarında orada spor yapabileceği, hem de  çok rahatlıkla piknik yapabileceği  ve güzel bir nefes alınacak Turgutlu’nun güzel bir mekanı haline getirilecek.

                İki ayrı proje şeklinde ihale edildi. Birisi  tesisin inşaatı ihale edildi bir diğeri de cevre düzenlemesi ihalesi yapıldı ve etrafı tel örgüler ile cevrilece giriş ve çıkışı tek taraftan yapılıp özel güvenlik sitstemi ve özel güvenlik birimi kurulacak herkes ailesiyle girebileceği terbiyeli bir ortamda gününü geçirebileceği içkisiz bir ortam olacak.

İbrahim Sudak
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 21:59:24
Güncelleme :22 Eylül 2004 Çarşamba 08:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?