19
Mayıs
2024
Pazar
TURGUTLU - MANİSA

Turgutlu Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Turgutlu Belediye Meclisi, yerel seçimlerinin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, özürlü vatandaşların su faturalarında yüzde 50 indirim yapılmasına karar verildi.
Belediye Meclis Salonu'nda, Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın başkanlığında yapılan toplantıya AKP'den 14, MHP'den 8 ve CHP'den 3 üye katılırken, siyasi partilerin üyeleri ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Serhat Orhan, "5 yıl süre ile meclisimizi oluşturacak yeni isimlerimizle Turgutlumuz için en hayırlı ve en güzel kararları vereceğimize inanıyorum" dedi. Toplantıda ayrıca, Meclis Birinci Başkanlığı'na Hüseyin Simav, İkinci Başkanlığı'na da Mesut Yıldız seçildi.
Daha sonra meclis gündemindeki konuların görüşülmesine geçildi. İstasyonaltı Mahallesi Kısmalı yolu üzerinde bulunan Sami Adlı'ya ait petrol ofisinin arazisi üzerinde, geçen dönemin son meclis toplantısında gerçekleştirilen, imar tadilatına yapılan itiraz mecliste görüşülerek reddedildi.
Turgutlu'da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin 7 Eylül Stadyumu'nun yan sahasından faydalanamaması üzerine, Selvitepe'de eski mezbaha yanında bulunan sahanın 3 yıllık bir protokol ile birliğe tahsisine karar verildi. Belediye Başkanı Serhat Orhan, "Amatör liglerde mücadele eden kulüplerimiz, şehir stadının yanında bulunan sahanın güvenli olmamasından dolayı, kendi sahalarında oynamaları gereken maçları çevre belde ve ilçelerde bulunan stadlarda oynayarak, maddi bir kayba uğruyorlardı. Onları bu külfetten kurtarmak için yapımı tamamlanan eski mezbaha binamızın yanında bulunan belediyemize ait tesislerin 3 yıllık bir protokolle Amatör Spor Kulüpleri Birliği'ne tahsisine karar verdik. Bu tesislerin eksiklerinin giderilmesi için kulüplerimize gereken yardımı yapacağız" diye konuştu.
Meclis toplantısında, su abonesi olan ve yüzde 40 özürlü olduğuna dair Bakanlık belgesi bulunan vatandaşlara, su fiyatlarında yüzde 50 oranında indirim yapılmasına da karar verildi.
MANİSA-İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 16:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?