19
Mayıs
2024
Pazar
TURGUTLU - MANİSA

Turgutlu'da okul çığlığı

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’ndeki Mehmet Gürel İlköğretim Okulu’nda, öğrenciler yaklaşık 70 kişilik sınıflarda, bir sırada dört kişi oturarak eğitim ve öğretim görüyor.

Turgutlu İlçesi İstasyonaltı Mahallesi’ndeki Mehmet Gürel İlköğretim Okulu’nda sınıfların 70 kişilik mevcudunun olması, Turgutlu’nun en büyük mahallesi olan İstasyonaltı’nda ailelerin çocuklarını daha uzak okullara göndermesine neden oluyor.

Bazı veliler ise evleri okula çok yakın olmasına rağmen çocuklarının birini başka bir okula, bir diğerini başka bir okula gönderiyor.

Okulun en az 10 dersliğe ihtiyaç duyduğunu belirten veliler, "Öğrencilerimiz kalabalık sınıflardan dolayı bir şey öğrenemiyor. Bu okulda öğrenim görmesi gereken yaklaşık 250 öğrencimiz ise daha uzakta bulunan okullara gidiyor. Bu da eğitim ve öğretimi olumsuz olarak etkiliyor" dedi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Şirin Kayran ise, "Yetkililerden okulumuza ek derslik istiyoruz. Çocuklarımızın eğitim ve öğretimi olumsuz yönde etkileniyor. Merkeze yakın olan okullarda 20-25 kişilik sınıflarda eğitim verilirken, bizim çocuklarımızın 70 kişilik sınıflarda öğrenim görmesi çok üzücü" diye konuştu.

Öte yandan Manisa Valiliği’nin talimatıyla, Turgutlu Kaymakamı Ahmet Macunluoğlu ve İlçe Milli Eğitim müdürü Mehmet Ölmez bugün bir toplantı yaptı. Toplantı sonunda açıklama yapan Kaymakam Macunoğlu, ’Haydi Kızlar Okula’ kampanyası nedeniyle sınıflarda yığılma meydana geldiğini, yığılmanın diğer okullara kaydırma ile önleneceğini söyledi.

İLKER UYAR MANİSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 09:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?