18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURGUTLU - MANİSA

Turgutlu'ya şehit ateşi düştü

TURGUTLU 14. ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin askeri karakola düzenlediği saldırıda şehit düşen 6 askerden biri olan Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz'ın (22) memleketi Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Samet Yılmaz'ın şehit olduğu haberini aileye, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Tarık Ercan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ziya Çamur verdi.

Turgutlular Mahallesi Nişancılar Sokak'ta ikamet eden Yılmaz ailesinin fertleri, acı haberi duyunca sinir krizleri geçirdi. Fenalaşan anne Hatice Yılmaz (53), ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acılı baba Selahattin Yılmaz da, Kaymakam Nazmi Günlü'ye, "Lanet olsun böyle işe. Oğlumu getirin bana, ben oğlumu istiyorum" diye feryat etti. Turgutlu Belediyesi itfaiye ekipleri, şehidin oturduğu sokağı ve ilçeyi Türk bayraklarıyla donattı.

Hakkari'de şehit olan Uzman Onbaşı Samet Yılmaz'ın bir yıl önce göreve başladığı ve bir süre önce Turgutlu'da olduğu ve ailesiyle hasret giderdiği öğrenildi.

Acı haber sonrası Turgutlu Belediyesi tarafından cumartesi günü Irlamaz Tesisleri Amfitiyatroda yapılacak TRT'nin Turgutlu'dan canlı yayın yapacağı "Memleketimden Havalar" isimli program ve Volkan Konak konseri iptal edildi. Konuyla ilgili konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, şunları söyledi: "Turgutlu'ya ateş düştü şehidimizin acısını bizlerde ailesiyle birlikte içimizde hissediyoruz. Üzüntümüzü kelimelerle ifade edemeyiz bu nedenle cumartesi günü düzenleyeceğimiz TRT'nin eğlence programını ve Volkan Konak konserini iptal ettik tüm halkımızın başı sağ olsun"

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 17:50:05
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 18:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recep ceylan IP: 81.214.213.xxx Tarih : 20.07.2010 23:34:18

ALLAH C.C RAHMET EYLESİN AİLESİNE SABIR VERSİN HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN.   VATAN SAĞOLSUN.