19
Mayıs
2024
Pazar
TURGUTLU - MANİSA

TUSTO'da gergin toplantı

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) Meclis Toplantısı'na davet edilen Belediye Başkanı Serhat Orhan'a soru sormak isteyen TUTSO Meclis Başkan Vekili ve MHP'li Belediye Başkan aday adayı Mesut Çevikkan ile TUTSO Meclis Başkanı Faruk Aydın arasında sert tartışma yaşandı.


TUTSO'nun aylık meclis toplantısına AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz davet edildi. Açılışın ardından Başkan Orhan kürsüye çıkarak icraatlarını anlattı. Orhan'a soru sormak isteyen TUTSO Meclis Başkan Vekili ve MHP Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Çevikkan'ın soru sorma talebi Meclis Başkanı Faruk Aydın tarafından engellenince salonda gergin anlar yaşandı. AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi ile Belediye Başkanı Serhat Orhan konuşmalarının ardından salondan ayrılması sonrası, Başkan Orhan'a soramadığı soruları dilek ve temenni bölümünde meclis üyeleri ile paylaşmak isteyen Meclis Başkan Vekili Mesut Çevikkan'a bir kez daha izin verilmeyince tansiyon daha da yükseldi. Çevikkan'a müdehale eden TUTSO Meclis Başkanı Faruk Aydın, "Burası siyasi bir arena değil. TBMM değil. Bu hazırladığın soruları bir basın toplantısı düzenleyerek sorabilirsin. Serhat Orhan size 'Sorularınızı yazılı olarak verin cevaplayayım' dedi. Şimdi burada olmayan bir kişinin arkasından konuşmak etik olmaz. Burası bir kurum. Burada Belediye Başkanı'nı yargılamak uygun olmaz. Bu görüşlerini başka bir ortamda anlatın. Burada başkan siyasi bir propaganda yapmadı. 'AK Parti'ye oy verin' mi dedi? Ben bu konuşmanızı etik bulmuyorum" dedi.


TUTSO Meclis Başkan Vekili ve MHP'li Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Çevikkan ise, soruları nazik ve kibarca sormak istediğini, amacının kimsayi yargılamak olmadığını ifade ederek, "Ben suçlama yapmıyorum. Çok doğal ve tabi sorular sormak istedim. Sormak istediğim soruların aday adaylığım ile ilgisi yok. Bir meclis üyesi olarak soracaktım. Ben de bu odanın başkan vekiliyim, konuşmamı kesme. Birak ozaman oturumu ben yöneteyim ben bu sorumluluğu alıyorum. Burada sizi rahatsız eden konu ne? Gocunduğunuz bir şey mi var? Peki sayın başkan bir dahaki toplantılarda insanların özgürce konuşması için siz vekaleti bana verin ben yöneteyim" diye konuştu.


Bunun üzerine Meclis Başkanı Faruk Aydın, "Sen amacının dışına çok çıkıyorsun. Onun için burayı idare etme gücün yok. Sana vekalet veremem kusura bakma yanlış yapıyorsun. Bir belediye başkan aday adayının bu tür davranışta bulunması hiç hoş değil" dedi. Karşılıklı sert tartışma dakikalarca sürdü.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 17:09:01
Güncelleme :25 Kasım 2008 Salı 17:11:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?