18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURGUTLU - MANİSA

Urganlı'da arıtma tesisi yapılacak

Turgutlu İlçesi’ne bağlı Urganlı Kasabası’nda, atık suların Gediz Çayı’na akmasını ve çevrede oluşan kirliliği önlemek amacıyla arıtma tesisi yapımı için start verildi.

Asarlık mevkiinde 5 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan ve kamulaştırma, proje, etüt ve inşaatıyla birlikte ortalama 300 milyar liraya mal olacak arıtma tesisi ihalesi İller Bankası tarafından yapılarak, haziran ayı içerisinde çalışmalara başlanacak ve 1 yıl içerisinde de tamamlanarak faaliyete geçecek. Arıtma tesisinde günlük 10-15 bin metreküp atık suyun arıtılacağı ve arıtılan suyun tarımsal sulamada da kullanılabileceği belirtildi.
Tesis yapımını üstlenen Urganlı Belediye Başkanı Mesut Yalım, "Yeni çıkan Çevre Yasası ile birlikte çevreyi kirletenlere, belediye başkanları da dahil olmak üzere 5 yıl hapis cezası uygulaması yürürlüğe girdi. Arıtma tesisi yapımı için belediyelere 2 yıl süre verildi. Türkiye’ye örnek teşkil eden bir belediye olarak biz de en kısa sürede arıtma tesisimizi kuracağız. Bu şekilde hem Gediz Çayı’nı koruyacağız hem de bağ ve bahçelerimize temiz su sağlayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2005 Çarşamba 16:47:10
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 12:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?