22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURGUTLU - MANİSA

Uyuşturucu operasyonu

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nün 7 ilde eşzamanlı olarak 600 polis ile düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 62 kişi yakalandı. 

Baskın sırasında bazı uyuşturucu tacirlerinin uyuşturucu maddeleri ve delilleri yok etmek için tuvalete dökmeye çalıştıkları ileri sürüldü. Hızlı davranan polis, delilleri yok etmeye çalışan şahısları da suçüstü yakaladı. Operasyonda, 74 kilo 174 gram esrar maddesi, 3 tabanca ile 7 bin 400 ABD doları ile bin YTL sahte para ele geçirildi. 

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin zehir tacirlerine yönelik 6 aylık çalışması ve bu kapsamda gözaltına alınarak tutuklanan 9 kişiden alınan bilgiler ışığında, 9 Kasım 2007'de 'Çalı' adıyla operasyon başlatıldı. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenleyen Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, sokak satıcısı olarak tabir edilen ve gençlere zehir satan şebekeyi tespit eden narkotik büro dedektiflerinin, uzun soluklu bir takip başlattıklarını bildirdi. Yürütülen planlı çalışma kapsamında 6 aylık süreçte birçok yakalama gerçekleştiren görevlilerin, değişik tarihlerde yakalanan şebeke üyelerinden çok miktarda uyuşturucu madde, sahte para ve tabancalar ile bunlara ait mermiler ele geçirdiğini belirten Aydemir, bu kapsamda 9 kişinin tutuklu olduğunu söyledi. 

Manisa Emniyet Müdürü adem Aydemir, büyük çoğunluğu Manisa'nın Turgutlu ilçesinde ikamet eden ve yurt genelinde uyuşturucu dağıtımı yapan şebeke üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonun, Manisa, İzmir, Ankara, Bursa Afyonkarahisar, Hatay ve Diyarbakır illerinde 92 ayrı noktada yapıldığını söyledi. 

Aydemir, 450'si Manisa Emniyet Müdürlüğünde görevli yaklaşık 600 personelin katılımıyla eş zamanlı yapılan 'Çalı' operasyonunda, tutuklu 9 kişiye ek olarak biri kadın 53 kişinin yakalandığını açıkladı. Zanlıların Manisa'daki ilk sorgularının ardından bugün adli makamlara sevk edildiğini belirten Aydemir, "Operasyonda, zehir tacirlerinden bazılarının yakalanacaklarını anlamaları üzerine evlerinde bulunan çok miktarda esrar maddesini tuvalete dökmeye çalıştıkları görüldü. Ancak zamanında müdahale eden görevlilerimizin dikkati sayesinde bu çabaları sonuçsuz kaldı. Emniyet teşkilatı olarak gençlerimizi zehirlemek isteyen her türlü suç odağının üzerine kararlılıkla gideceğimize ve sokaklarımızı uyuşturucudan temizlemek için yürüttüğümüz etkin mücadelemize devam edeceğimize kimsenin kuşkusu olmamalıdır" dedi. 

Alınan bilgilere göre, daha önce tutuklu bulunan 9 kişiyle birlikte toplam 62 kişinin yakalandığı operasyonda, 74 kilogram 174 gram esrar maddesi, çeşitli miktarda ecstacy haplar, 20 bin YTL, 7bin 400 ABD Doları, 3 adet tabanca, tabancalara ait çok sayıda mermi, bin YTL sahte para, 1.5 kilogram pelez (sahte) altın ele geçirildi. Yakalanan zanlılar sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların kalabalık olması nedeniyle otobüslerle adliyeye sevk edildikleri gözlendi. Turgutlu ilçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 10 polis memuru çeyrek altınla ödüllendirdi. Aydemir, altınları, polis memurlarına verilmek üzere İlçe Emniyet Müdürü Nesim Gezer'e teslim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 14:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?