22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURGUTLU - MANİSA

Vali Işın, ilçe ziyaretlerine başladı

Manisa Valisi Orhan Işın, Salihli ve Turgutlu İlçeleri’nde incelemelerde bulundu. Salihli Kaymakamı İsmail Hakkı Develi ile birlikte Çamur Hamamı Köyü’ne giden Vali Işın, köy muhtarı Ali Rıza Koç ve Sart Çamur Kaplıcaları Ltd. Şt. İşletme Müdürlüğü tesislerinde inceleme yaparak işletme müdürü Hasan Edik’ten tesisin fiziki imkanları hakkında bilgi aldı.

89 odası bulunan tesislerin fiziki durumunun iyileştirilmesi gerektiğini belirten Vali Işın, köylünün geçim kaynağı olan çiftçilik ve hayvancılığın yanında tesisin istihdam sağladığını ve iyi bir gelir kaynağı olacağını ifade etti. Bu arada, Sart Çamur Banyoları’nın Salihli’nin 10 km. batısında, Ödemiş yolunda bulunduğu, yer suyunun kükürtlü olmasından dolayı ağrılara ve cilt hastalıklarına iyi geldiğinin bilindiği ifade edildi.

Salihli’deki incelemesinin ardından Turgutlu’ya geçen Vali Orhan Işın, Milli Piyango Genel Müdürlüğü tarafından Turgutlu’ya yaptırılmakta olan lise binası ve spor salonu inşaatlarını gezerek inşaatı üstlenen firma yetkililerinden bilgi aldı. Vali Işın’ın incelemesinde, Turgutlu Kaymakamı Ahmet Macunluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ve bazı ilçe daire müdürleri de hazır bulundu.

24 derslikli ve 720 öğrenci kapasiteli olacak olan okul inşaatının, Temmuz ayında tamamlanarak teslim edileceği bildirildi. Turgutlu’nun 3. genel lisesi olarak eğitim öğretime açılacak lise binasının inşaatının yüzde 60’ı tamamlanmış durumda oldu, modern bilgisayar, fizik, kimya, biyoloji laboratuarları, modern spor salonu ile örnek bir lise olacağı; okulun, iç tefrişi ve bahçe düzenlemesinin de Milli Piyango Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacağı, tahmini masrafın yaklaşık 2.5 trilyon lira olacağı açıklandı.

Okulun inşaatındaki incelemelerini tamamlayan Vali Işın daha sonra kaymakamlığa geçerek burada ilçenin daire amirlerinden ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Vali Işın, Turgutlu 82. Yıl Devlet Hastanesi’nin ameliyathanesinde yapılacak olan tadilat için, 25 milyar lira yardımda bulunulacağını belirtti. Belediye Başkanı Serhat Orhan hazırlatmış olduğu öğretmenevi projesini Vali Işın’a göstererek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 11:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?