22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURGUTLU - MANİSA

Vali Yardımcısı ölümden döndü

Manisa Valisi Refik Aslan Öztürk'ü ziyaret için Manisa'ya gelen Ankara Vali Yardımcısı Faruk Işık, özel otomobiliyle kamyona arkadan çarptı. Kazada Işık, eşi Meral Işık, çocukları Feyza Dicle Işık ve Mehmet Fırat Işık hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılan Işık ailesi tedavinin ardından taburcu edildi.

Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde meydana geldi. Ziyaret dönüşü Manisa'dan Ankara yönüne giden Vali yardımcısı Faruk Işık (44), yönetimindeki 34 ZV 2149 plakalı özel otomobil aynı yönde giden Adil Sönmez (45) yönetimindeki kamyona arkadan çarptı. Kazada büyük hasar gören araçtan Vali yardımcısı Faruk Işık, eşi Meral Işık (37) ve çocukları Feyza Dicle (13) ile Mehmet Fırat Işık (7) yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Vali yardımcısı ve ailesinin durumunun iyi olduğu bildirildi. Kaza sonrası Faruk Işık'ın kolu kırılırken, kızı Feyza Dicle Işık'ın ise kafasından hafif yaralandığı, diğer iki yaralı Meral ve Mehmet Fırat Işık'ın ayakta tedavi edildiği kaydedildi.

AKP Muş 3'üncü sıra Milletvekili adayı olduğu ve seçilemeyen Vali yardımcısı Faruk Işık'ın Erzincan'da Manisa Valisi Refik Aslan Öztürk ile birlikte görev yaptıkları öğrenildi. Kaza sonrası Turgutlu Devlet Hastanesi'ne gelen Manisa Valisi Öztürk, hastane yetkililerinden yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

HASTANENİN ACİL SERVİSİ KAPATILDI

Turgutlu Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Vali yardımcısı ve ailesinin tedavilerinin yapıldığı sırada Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Sabri Taşçıoğlu'nun talimatı üzerine acil servise bir süreliğine hasta alınmaması ise bazı vatandaşların tepkilerine neden oldu. Hastaneye gelen hasta vatandaşlar ise görevliler tarafından diğer devlet hastanesine yönlendirilirken, bazı hastalar da hastaneye ait araçlar ile devlet hastanesine taşındı.

VALİ ÖZTÜRK AÇIKLAMA YAPTI

Turgutlu Devlet Hastanesi'nde basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Manisa Valisi Öztürk, “Vali yardımcısı arkadaşımın kolunda kırık, kızının başında ise sıyrıklar var. Genel görünüş itibari olumsuz bir durum söz konusu değil. Sevindiğimiz tek konu böylesi sert bir kazadan yaralı olarak kurtulmalarıdır. Faruk Işık'ın söylediğine göre kazanın kendisinin dalgınlığı sonucu meydana geldiği ve kimsenin bir suçu bulunmadığıdır. Yetkili amir arkadaşımız da bunu doğruladı” dedi. Vali Öztürk hastanenin acil servisinin kapatılması ile ilgili “Benim bilgim yok. Ben yukarıdaydım” dedi.

Hastane Başhekimi Sabri Taşçıoğlu ise Hastanenin Acil servisinin kapatılması ile ilgili soruya “Buradaki yoğunluğu göz önüne alarak hastalarımızı diğer hastanemizin acil servisine yönlendirdik. Aşırı yoğunluğu önledik” diye yanıt verdi.

TABURCU OLDULAR

Turgutlu Devlet hastanesinde yapılan tedavilerinin ardından bir süre müşahede altında tutulan Vali Yardımcısı Işık ve ailesi daha sonra hastaneden taburcu edildi.
DHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 11:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?