16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

21'lik çete lideri Bodrum'da yakalandı

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Bodrum ilçesinde sokak satıcılarına yönelik olarak operasyon düzenlendi. HASAT (K) adı verilen operasyon ile Türkiye genelinde piyasaya uyuşturucu madde sürdüğü ileri sürülen 7 kişi Bodrum'da yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Bodrum'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlar sonucunda yurtdışı ile İstanbul ve Bodrum'da piyasaya uyuşturucu madde süren çete lideri S.E. (21) ve kardeşi M.E (18) ile H.B.Ö (19), A.K (42), T.Ş. (30), C.U. (53) ile E.S. (30), gözaltına alındı.

Piyasaya uyuşturucu madde sürdükleri tespit edilen 7 kişi ile birlikte, 3,6 gram eroin, 240 gram esrar, 313 gram Afgan esrarı, 1 adet ruhsatsız silah, 7 adet mermi, 464 plaka gümrük kaçağı puro ele geçirildi.

ÇETE UYUŞTURUCUDAN SABIKALI
Alınan bilgiye göre, çete üyelerinin uyuşturucu satıcılığı yanında ticaretle uğraştıkları, bu sayede uyuşturucu maddeleri daha geniş çevrelere satmayı planladıkları öğrenildi. Çete lideri olduğu iddia edilen 21 yaşındaki S.E'nin yurtdışında ve yurt içinde uyuşturucu bağlantılarının olduğu ve Van'ın en köklü aşiretlerinden birine mensup olduğu iddia edildi. Çete mensuplarının her birinin 2000 yılından buyana en az 2 kez uyuşturucu ticareti nedeniyle hapis yaptıkları öğrenildi. Yakalan şahıslar örgütlü olarak uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlarından adli makamlara sevk edildiler.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 14:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?