22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

AKUT, İrlandalı turisti arıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 1 ay önce kaybolan epilepsi hastası 35 yaşındaki İrlandalı turist Mark O'Neill'i bulmak için polis ve jandarma ile AKUT'tan oluşan yaklaşık 70 kişilik gurup arama çalışması yaptı.


İrlandalı turist, ağabeyi Brian (37) ve ağabeyinin eşi Denise O'Neill (31) ile birlikte tatile geldiği Bodrum'da, 15 Ağustos da, tatillerinin bitimine bir gün kala konakladıkları sitedeki villanın penceresinden sabah erken saatte çıkarak gitmiş ve bir daha haber alınamamıştı. İrlandalı turisti aramak için Bodrum İlçe Emniyet Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan gurup araçlarla, İrlandalı turistin penceresinden çıkıp gittiği villanın arka bölgesinde kalan makilik araziye gitti. Kızılağaç ile ve Umurça Mahalleri arasında kalan Kışladağ mevkisine gelen grup, Mark O'Neill için arama çalışması yaptı. Yaklaşık 1 kilometre genişliğinde ve 3 kilometre uzunluğundaki makilik alandaki çalışmaya katılan gruptakiler, çukur yerler, dere yatakları ve kaya diplerini kontrol etti.


3 saate yakın süren aramada İrlandalı turistin izine rastlanamazken, AKUT Bodrum Ekip Lideri Alp Emre Kököz, arama çalışmalarını Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan'ın talimatıyla yaptıklarını belirtti. Kalabalık bir grupla arama yaptıklarını ifade eden Emre Kököz "İlk günlerde olduğu gibi bu günde en iyi şekilde bölgeyi taradık. Ancak herhangi bir ize rastlayamadık" dedi.


İrlandalı turist kaybolduğu günden sonra arama çalışmalarına devam edilmiş, ve ilçede belli noktalarına fotoğrafları yapıştırılmıştı. Mark O'Neiil'in kaybolduğu haberini ülkesinde iken alan bir diğer ağabeyi Paul O'Neill (38) ve babası Dermot O'Neill'de (63) Bodrum'da gelerek arama çalışmalarına katılmıştı. Öte yandan O'Neill ailesini misafir eden bir otelin çalışanları, günün belirli saatlerinde arama çalışmalarına destek vermişti. Ayrıca İnterpol ile bağlantı kurulmuş ve İrlanda Büyükelçiliği konsolosluktan sorumlu 2’inci Katibi Bobby Smyth'de Bodrum'a gelerek güvenlik güçleri ile durum değerlendirmesi yapmıştı.Ancak bütün çabalara rağmen son yapılan çalışmada olduğu gibi İrlandalı turistin izine rastlanılamamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 17:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?