22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Avcılar, turistlerin kabusu oldu

Mavi yolculuğun gözde merkezlerinden Bodrum ve Gökova koylarında kaçak avlanan avcılar, turistlerin kábusu haline geldi.

Ormanlık arazilerde kaçak avlanan bıldırcın avcılarının, sahil kenarındaki av sırasında açtıkları ateş sonucu bazı teknelere saçma isabet etti. Skyway Seyahat Acentesi ile Bodrum’a tatile gelen 12 Hollandalı turist ile "Ceren 2" adlı yatla mavi yolcuğa çıkan rehber Madlen Creywerd, "Yaklaşık 12 yıldır mavi yolculuğa turist getiriyorum. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Silahlı adamlar koylarda dolaşıp gelişigüzel ateş ederken, bazı saçmaların su kayağı yapan ve yüzen turistlerin yanına düştüğünü görünce dehşete kapıldık. Koyu hemen terk ederek Datça tarafına hareket ettik" dedi.

Cennet koylarda turistlere kábus yaşatan olayların artması üzerine Bodrum Jandarması operasyon düzenledi. 12 avcı yakalanırken, 5 avcı kayıplara karıştı. Bıldırcın avlamak için tuzak kurmada kullanılan teypler, av tüfekleri, fişekler ve pompalı tüfekler ele geçirilirken, 12 kişiye 150- 800 YTL arasında para cezası kesildi ve haklarında suç duyurusunda bulunuldu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 09:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?