16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Barış maratonunu tamamladı

Dünya  Barış günü nedeniyle, Muğla’nın Bodrum İlçesi'nden Yunanistan’ın İstanköy Adası'na yüzen 13 yaşındaki Buse Melis İşçimen, maratonunu 1 saat 27 dakikada tamamladı.


Yunanistan’ın İstanköy Adası sahilinde hiçbir yetkilinin karşılamaya gelmediği İşçimen’i sahilde güneşlenen turistler alkışladı. Türkiye ikincisi küçük sporcu, “Amacım Türkiye’den Ege Denizi’ni yüzerek geçip komşu Yunanistan Adası'na barış getirmekti. Artık en büyük hedefim olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek” dedi. Zaman zaman 4 metrelik dalgalar ve akıntıyla boğuşan İşçimen, Bodrum’dan yüzerek İstanköy’e geçen ilk sporcu olma özelliğini kazandı.


Bodrum Belediyespor’un lisanslı yüzücüsü ve Marmara Koleji 9'uncu sınıf öğrencisi Buse Melis İşçimen, bugün Bodrum’un Akyarlar Köyü yakınlarındaki Kargı Adası açıklarından denize atlayıp 4 mil uzaklıktaki Yunanistan’ın İstanköy Adası'na ‘barış’ için yüzdü. Baba Bülent İşçimen, anne Suzan İşçimen, Yüzme Federasyonu Gözlemcisi Esra Atabey, antrenör Boğaç Sülün, Deniz Ticaret Odası Bodrum Yönetim Kurulu Üyesi Arif Yılmaz, Sualtı Sporları Federasyonu Teknik Komite Sorumlusu Cenk Sezgin, iki dalgıç ve iki sağlık memuru da Buse'ye eşlik etti.


DEV DALGALARLA BOĞUŞTU


Bugün saat 07.50’de suya atlayan İşçimen, zaman zaman 4 metreye ulaşan dalgalar ve akıntı ile mücadele etti. İşçimen’in Ege Denizi’nde iki kıyıyı birleştiren barış yüzüşüne motoryatlar ile günübirlik tur teknelerinde bulunanlar da alkışlarla destek verdi. Uluslararası sulardan geçen dev gemiler ve yük tankerleri güzergah değiştirip minik sporcuya yol verdi. 302 No'lu Türk Sahil Güvenlik Botu ile Yunanistan’ın AZ 010 Sahil Güvenlik Botu'nun denizde eşlik ettiği İşçimen, saat 09.20’de İstanköy Adası'nın Kumburnu’nda sahile çıktı. Organizasyondaki eksiklikler nedeniyle Buse'yi tek bir Yunan yetkilinin bile karşılamaması burukluk yarattı. Ancak, Buse yine de Kumburnu sahilinde Yunan Bayrağı önünde barış pozu verdi.


ADADA TURİSTLER KARŞILADI


Üç yıldır yüzme sporu ile uğraşan ve 1 saat 27 dakika süren maratonunun sonunda Türkiye’den Yunanistan’a geçen minik sporcuyu, sahilde güneşlenen turistler alkışladı. Yaklaşık 10 dakika Yunanistan sahilinde kalan İşçimen, tekrar suya atlayıp kendisine eşlik eden bota binip sağlık kontrolünden geçti. Buse İşçimen duygularını şöyle anlattı:


“Bodrum’dan yüzerek komşu Yunanistan adasına geçip, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde hem barış hem Bodrum’un sevgi dolu mesajlarını getirmek istedim. Yüzme anında dev dalgalar ve akıntı nedeniyle zor anlar yaşadım. Ancak asla ümidimi yitirmedim. Ayrıca Kocaeli depreminde yaşamını yitiren 26 melek yüzücü için bu etkinliği gerçekleştirdim. Şu ana kadar yüzme maratonunda Türkiye 2'ncisi oldum. Artık en büyük amacım milli takıma girerek ülkemi olimpiyatlarda temsil etmek.”


İşçimen ve beraberindekiler Bodrum’da törenle karşılanacak.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 11:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?