16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Bodrum gaylerin rotasına giriyor

IGLTA Başkanı Carlos Kytka (ortada), 80 gay turizmciyi mavi yolculuğa çıkarmak için 10 yatla anlaşma yaptı

2009 yılından itibaren Bodrum gaylerin tur rotasına alınacak. IGLTA Başkanı Carlos Kytka: Bodrum'da gaylere gösterilen hoşgörüyü biliyoruz. Bu nedenle Bodrum tercih noktamız oldu

Bodrum ilçesinde, dünyaca ünlü 80 gay acente ve tur operatörü, 30 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında Uluslararası Gay Seyahat Sempozyumu’nda buluşacak. 2009 yılından itibaren Bodrum'un gaylerin tur rotasına alınacağı ve 3 yılda 10 bine yakın gayin tatil cennetine geleceği belirtildi. Uluslararası Gay ve Lezbiyen Seyahat Birliği (IGLTA- international Gay And Lesbien Travel Association) Başkanı Carlos Kytka, “Dünyanın tarih, kültür ve medeniyet noktalarından Bodrum’da gaylere gösterilen hoşgörüyü biliyoruz. Bu nedenle Bodrum tercih noktamız oldu” dedi.

IGLTA ile Bodrum’daki Attache Seyahat Acentesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği ‘Uluslararası Gay Seyahat Sempozyumu’ 30 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında Bodrum'un Turgutreis Beldesi’nde gerçekleştirilecek. 80 gay acente ve tur operatörü temsilcisinin katılması planlanan sempozyum öncesi Bodrum’a gelen ve Attache Seyahat Acentesi Yöneticisi Harun Karadeniz ile görüşen IGLTA Başkanı Carlos Kytka, Elvino, Lambiance ve Hatton Karaca otellerinde incelemelerde bulundu. Kytka, mavi yolculuk ve lüks yatlarla ilgili de bilgi aldı. 80 gay turizmciyi mavi yolculuğa çıkarmak için 10 yat ile anlaşma yapan Kytka, sempozyuma 12 yabancı basın mensubunun da katılacağını söyledi Kytka, “Sonuçta hepimiz insanız. Gelenek ve kültürlerde tabii ki farklılıklar var ama özünde herkes aynı. Bodrum’a hayran kaldım, konuklarımızın da mutlu olacaklarından şüphem yok. Bodrum'da gaylere gösterilen hoşgörüyü biliyoruz. Bu nedenle Bodrum tercih noktamız oldu” dedi. Kytka, sempozyumda Bodrum ve Güney Ege’de gaylerin tatil yapabileceği mekanları ve mavi yolculuk şartlarını ele alacaklarını, potansiyeli değerlendireceklerini belirterek, “Bodrum 2009 yılından itibaren gaylerin tur rotasına alınacak. 3 yıl içerisinde Bodrum'da tatil yapacak gay turist sayısı 10 bini bulur. Ayrıca, birliğin 25'inci yıldönümü kutlamasını da 30 Eylül'de Bodrum'da yapacağız” diye konuştu.



'ÖZEL YAŞAM BİZİ İLGİLENDİRMEZ’

Gay turizmcilerin katılacağı sempozyum ve tatil için tüm hazırlıkların tamamlandığını anlatan Attache Seyahat Acentesi Yöneticisi Harun Karadeniz ise, dünyadaki 60 milyar dolarlık gay turizminden pay alabilmek için en iyi hizmeti vermeye hazır olduklarını söyledi. Karadeniz şöyle konuştu: “Binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip Bodrum, zaten kültürü ve hoşgörüsü ile dünyanın da beğenisini kazandı. Geçtiğimiz yıllarda yüzlerce gay Bodrum’da gelerek tatil yaptığı gibi, bu konuda yaşam tercihlerini yapan birçok sanatçıya da Bodrum ev sahipliği yaptı. Bu nedenle özel yaşamla hiçbirimiz ilgili değiliz. Biz turizmciyiz. Nasıl bir kuş gözlem turu yapılıyorsa, kültür turları, gastronomi turları yapılıyorsa gay turizmi ve turları ile de ülkemizi tanıtıp para kazanabiliriz. Bunun kişisel eğilimlerle hiçbir şekilde bağlantı kurulmaması lazım, böyle bir şey yanlış olur. Eylül ayında gelecek gay turizmciler Bodrum ve Güney Ege’yi çok yönlü araştırıp inceleyecekler. Önümüzdeki yıllarda Bodrum bölgesinde gay turist patlaması yaşanacak. Gay turizmcileri en iyi şekilde misafir edip, mutlu bir şekilde ülkelerine göndereceğiz.”



AKP'Lİ BAŞKAN: ÇİÇEKLERLE KARŞILAYACAĞIZ

Yalı AKP eski Belde Başkanı ve turizmci Ahmet Ligoğlu ise iki yıl önce Bodrum’a gelen 600 gayi çiçekler ve pankartlarla karşıladıklarını hatırlatırken şöyle dedi: “Konuklarımızı yine kentin girişinde çiçeklerle karşılayıp, hoşgörü ve dünyanın her köşesinden turistin rahatlıkla gelip tatil yapabileceği mesajı vermek istiyoruz. Ne olursa olsun her tür turistin başımızın üzerinde yeri var. Turizm sezonunda beldemize canlılık getirecek ve önümüzdeki yıllarda daha da çok turistin ilçemize gelmesini sağlayacak IGLTA yöneticilerine ve ülkemize tereddüt etmeden gelerek tatillerini yapacak turizmcilere teşekkür ediyoruz. Profesyonel tur yöneticilerinin ilçemizden en mutlu ve rahat biçimde ayrılması için her türlü kolaylığı göstereceğiz.”



BODRUM GAYLER İÇİN İDEAL

Bu arada, İngiliz gazetesi Independent on Sunday, turizm sezonunun başında özel olarak çıkardığı ekte, ‘İdeal Gay Tatil Merkezleri’ne yer vermişti. Tatil merkezlerinin arasında Florida (ABD), Güney Afrika, İzlanda, Melbourne (Avustralya), Montreal (Kanada), Kosta Rika, Buenos Aires (Arjantin), Karayip Adaları ve Galler’i yanı sıra Bodrum da yer almıştı. Bodrum’a 2006 yılının Eylül ayında İngilizler’in dünyaca ünlü tur operatörü Alternative Holidays aracılığıyla 600 gay turist gelmiş ve bir hafta tatil yapmıştı.



IGLTA NEDİR?

Merkez ofisi Florida’da (ABD), temsilcilikleri ise başta Avrupa olmak üzere birçok bölgede bulunan IGLTA, gay ve lezbiyen turizminin başlıca kuruluşu. Eşcinsel turizmini destekleyen tüm turizm profesyonellerine açık olan birliğin dünya çapında bireysel ve kurumsal olarak 1200’den fazla üyesi bulunuyor. Yılda 2 kez düzenlenen sempozyumlarla bireysel üyelerine kendilerini rahat hissedecekleri ve dostça kabul görecekleri farklı destinasyonlar keşfetmeleri için fırsatlar sunuyor. Kurumsal üyelerine ise kendi ülkelerini tanıtmak ve bu özel kitlenin turistik ihtiyaçlarına cevap vermek gibi avantajlar sağlıyor. IGLTA'nın sempozyumları geçtiğimiz yıllarda Lizbon (Portekiz), Dallas (ABD), Viareggio (İtalya), Antwerp (Belçika) da yapıldı.

Bu yıl, birliğin 25'inci yıldönümü kutlaması ve sempozyumu Bodrum’da yapılacak. Gayler, sempozyumun sonunda 2 gün boyunca mavi yolculuğa çıkacak.

Radikal
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 09:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?