22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Bodrum'da bir prenses

İsveç Prensesi Brigitte Ingeborg Alice, tatilinin bir bölümümü geçirmek üzere gözde turizm kenti Bodrum'da geldi.


Dün gece uçakla Milas-Bodrum Havalimanı'na gelen İsveç Kralı 16. Gustav'ın ablası Prenses Brigitte'yi, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, İsveç Fahri Konsoslosu Mustafa Arhan ve diğer ilgililer karşıladı.


İstanbul'dan sonra Bodrum'a geldiği belirtilen Prenses Brigitte'nin iç hatlarda indikten sonra bir süre beklediği anlaşıldı. Karşılanmak için VIP salonunda beklenilen prensesin iç hatlar bölümünde olduğunu öğrenilmesi üzerine Bodrum Belediye Başkanı da iç hatlara geçti. İç hatların çıkış kapısının önünde valizleri ile beklediği görülen prensesin yüz ifadesinde kızgınlık belirirken, Başkan Ağan'ın çiçek vermesi ile ortamdaki hava yumuşadı. Öte yandan İsveç, Türkiye, Gambia, Samoa, Avusturya, Hollanda, İngiltere, Meksika, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Şili, Finlandiya, Norveç, Brezilya ve Almanya'nın İsveç büyükelçileri, eşleri ve 5 iş adamının da ayrı bir uçakla Bodrum'a geldiği öğrenildi. Bodrum'a daha önce de geldiğini belirten Prenses Brigitte, koyları gezdiğini ve Bodrum'u, doğasını çok beğendiğini söyledi.


Havaalanından ayrıldıktan sonra dinlenmek üzere Gümbet'te bir otele geçen Prenses Brigitte, bugün sabah saatlerinde de beraberindekilerle mavi yolculuğa çıkmak üzere ilçe merkezine geldi. Prenses ve beraberindekiler aniden bastıran yağmur yağışında zor anlar yaşarken, Halikarnas İskelesi'nden, 38 buçuk metre uzunluğunda ve 8 buçuk metre genişliğinde lüks bir gulet ile mavi yolculuğa çıktı.
Prensesin mavi yolculuktan dönüşünde ise Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan tarafından onuruna bir kokteyl vereceği belirtildi. Pazar günü İlçeden ayrılacağı öğrenilen Prenses Brigitte'nin beraberindekilerle, İsveçli mimarların projelendirdiği belirtilen Gümüşlük Beldesindeki siteyi ziyareti de Bodrum programı arasında yer alıyor

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 18:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?