22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Çiftlik Belediyesi'nden eğitime destek

Çiftlik Belediyesi, beldede bulunan tüm ilköğretim okulu öğrencilerine kırtasiye seti dağıtıyor. Çiftlik Belde Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan okullardaki öğrencilere kırtasiye seti dağıtmaya başladı. Ali Rıza Köse İlköğretim Okulu’nda dağıtılmaya başlanan kırtasiye setinde öğrencilerin ihtiyacı olan kalem, defter, geometri ve boya seti gibi malzemeler bulunuyor.


Bu çalışmayla eğitime önemli bir katkı sağlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Halil Doğan, bu faaliyetin beldedeki tüm öğrencilere yönelik olduğunu söyledi. Kırtasiye yardımlarının geleneksel hale geldiğini anlatan Çiftlik Belediye Başkanı Halil Doğan “2008-2009 Eğitim Öğretim yılında bu kampanyanın üçüncüsünü gerçekleştirerek öğrencilerimize kırtasiye paketi dağıtıyoruz. Bu okulumuzda 330 civarında kırtasiye paketi öğrencilere tek tek verildi. Sadece belirli öğrencilere değil her öğrenciye bu kırtasiye yardımını yapıyoruz. Bu faaliyeti geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz. Kırtasiye yardımlarının üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Diğer belediyelerde de bu yaygınlaşmaya başladı. Biz bu çalışmayı Kumluova ve Üzümlü Belediyeleri ile başlangıç olarak yapmıştık. Velilerimizin durumlarının ne derecede olduğunu biliyoruz. Devletimiz kitap yardımı yapıyor, biz de kırtasiye yardımı yapıyoruz. Bunun özellikle zor durumda olan aileler için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Hali vakti yerinde olan ailelerin bu tür şeylere pek ihtiyacı yoktur ama biz daha çok zor durumda olan ailelere sahip çıkmaya çalışıyoruz. Böyle bir ayrım yapamayacağımız için bütün öğrencilere eşit şekilde davrandık” dedi.


Çiftlik Ali Rıza Köse İlköğretim Okulu yöneticileri ve öğrenciler, kırtasiye dağıtımı sonunda Çiftlik Belediye Başkanı Halil Doğan’a teşekkürlerini sundular.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 16:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?