15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Gençlere taş çıkartıyor

33 yıldır inşaat sektöründe işçi olarak çalışan Osman Karasu, 74 yaşına gelmesine rağmen hala inşaatlarda çalışarak geçimini sağlıyor. Hacıilyas Mahallesi Yeniyol Caddesi üzerindeki eski bir Milas evinin restorasyonunu yapan Osman Karasu (74), ilerleyen yaşına rağmen yüksek çatılarda sendelemeden çalışıyor.


Görenlerin şaşkınlıkla izlediği inşaat ustası işini sevdiğini ve çalışmakta zorlanmadığını söyledi.


Hiçbir sağlık probleminin olmadığını söyleyen Karasu, “İçki, sigara gibi kötü alışkanlıklarım yok. İnsanoğlu uzun yaşamak istiyorsa, yediğine içtiğine dikkat etmeli. Ben bunu yapıyorum ve sağlığım Allah’a şükür yerinde. Benim yaşımda olanlar bastonla yürürken ben evlerin çatısında sendelemeden yürüyerek çalışıyorum. Bunu da içki, sigara kullanmamaya ve her zaman çalışmama borçluyum. Atalarımız boşuna dememiş; ‘Çalışan demir paslanmaz’ diye. Ben 33 yıldır inşaatlarda çalışıyorum. Ondan önce birçok farklı meslekle uğraştım. Boş geçirdiğim bir gün olmadı” dedi.


Çalışma azmini yitiren, kendini sigaraya, alkole veren insanlara iyi bir örnek olan Karasu, iş arkadaşlarının ve görenlerin takdirini alıyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 11:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?