15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Gün ışığını ilk kez gördü

Muğla'nın Milas ilçesinde doğum sırasında oksijen yetersizliği nedeniyle 'infantis' hastalığına yakalanarak engelli olan 11 yaşındaki Emrecan Ölmez hayırsever bir vatandaşın tekerlekli sandalye bağışı sayesinde ilk kez güneş ışığı gördü. Emrecan, annesinin yardımıyla tekerlekli sandalyesiyle sokakta sevinçle dolaştı.


Hacıilyas Mahallesi, Yağmur Sokak'taki tek odalı bir evde yaşam mücadelesi veren Ölmez ailesinin tek çocuğu olan Emrecan, anne Hatice Ölmez'in (30) iddiasına göre doğum sırasında doktorların hatası yüzünden oksijen yetmezliği yüzünden doğduktan üç ay sonra sık sık havale geçirerek 'infantis' hastalığına yakalandı. Hastalığın ilerlemesiyle vücut fonksiyonlarının yüzde 80'ini kaybeden Emrecan'ın yürümesine doktorlar mucize gözüyle bakıyor.


Maddi sıkıntı yaşadıkları için çocuklarını sık sık doktora götüremediklerini anlatan anne Hatice Ölmez, “Emrecan doğum sırasında doktorların hatası yüzünden oksijen yetmezliği nedeniyle engelli oldu. Her an bakıma muhtaç. Bir an olsun yanından ayrılamıyorum. Bu yaşına kadar daha gün ışığı görmüş değil. Sağ olsun, hayırsever bir vatandaşımızın tekerlekli sandalye bağışı sayesinde bugün ilk kez güneş ışığına çıktı. Bu, benim için çok önemli bir olay. Tek odalı bir evde yaşam mücadelesi veriyoruz. Eşim eşya taşımacılığında çalışarak eve ekmek getirmeye çalışıyor. Kazandığı parayı kiramıza zor yetiriyoruz. Bize az da olsa maddi destek sağlarlarsa hem geçimimize yardımcı olmuş olurlar hem de Emrecan'ın tedavisi için bir umut ışığı doğmuş olur” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 18:11:28
Güncelleme :27 Eylül 2008 Cumartesi 18:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?