22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

İşkence gibi ilkyardım

Muğla’da dün Kocamustafendi İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Murat Tekin’e, okul dönüşü otomobil çarptı.

Otomobilin altında kalan ve başını da asfalt zemine çarpan çocuk, kanlar içinde yerde kaldı. Toplanan meraklı vatandaşlar da Murat Tekin’e yardım etmek amacıyla etrafında çember oluşturdu.

Bu sırada, acılar içinde kıvranan Murat’ın caddeye savrulan flütünü alan bazı “yardımsever” vatandaşlar, yerde yatan öğrencinin dizine flütle vurarak kırık olup olmadığını kontrol etti. Vatandaşlar, bir ara da ayağa kaldırıp yürütmek istedi. Ancak, küçük çocuk ayakta duramayıp yere yığıldı. Bazı vatandaşlar da “Baba beni kurtar” diye feryat eden Murat’ın etrafını, cinayet mahallinde yapıldığı gibi kalemle işaretlemeye çalıştı.

Geç gelen ambulans arızalı çıktı
Çocuğun yaşadığı acı yüzüne yansırken, dakikalar sonra olay yerine ulaşan ambulans da geç kaldığı gerekçesiyle vatandaşlardan tepki gördü. 112 Acil Servis ekiplerinin yaptıkları ilk müdahalede, Murat Tekin’in sağ ayağında kırık tespit edildi. Ancak bu kez de kırık ayağa sarılacak hava yastığını şişiren kompresörün arızalı olduğu ortaya çıktı. Küçük çocuk kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 12:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?