15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

İstanköy'e davet edildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinden 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Yunanistan'ın
İstanköy Adası'na yüzerek geçen 13 yaşındaki Buse Melis İşçimen'in adaya davet edildiği bildirildi. Buse Melis İşçimen'i adaya ulaştığında sahilde bulunanlar ve oradaki spor kulübünden sadece bir kaç yetkili karşılamıştı.


Buse Melis İşçimen barış kulaçları atarken kendisine eşlik eden, özel bir hastanenin sağlık ekibine teşekkür ziyaretinde bulundu. Küçük yüzücü, yüzerken sağlık ekibinin takip ediyor olması ile kendini güvende hissettiğini belirterek teşekkür etti. Bodrum'un Kargı Adası açıklarından Yunanistan'ın İstanköy Adası'na 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında yüzen 13 yaşındaki Buse Melis İşçimen'in annesi Suzan İşçimen ve babası Bülent İşçimen'de ziyarette yer alırken, barış kulaçlarını atan yüzücünün İstanköy'e davet edildiği öğrenildi.


Baba Bülent İşçimen, organizasyonda bir takım bürokratik işlemler yapıldığını belirterek, işlemlerin çoğunluğunun tamamlandığını ancak bazı bürokratik yazışmaların kendilerine ve İstanköy'deki yetkililere geç ulaştığını söyledi. "Bu nedenle İstanköy kaymakamı ve belediye başkanı karşılama törenine gelemediler" diyen baba İşçimen " Organizasyonun ardından Yunanlı yetkililer bizi aradı. Yaşanan durumdan kendilerinin de üzüntü duyduklarını belirttiler. Önümüzdek günlerde uygun bir zamanda bizi İstanköy'e davet ettiler. Orada tören düzenleyip kızımız Buse'ye plaket verecekler. Olaya barış gözlüğünden bakmamız gerekir. Bodrum ve İstanköy'ün kaymakam ve belediye başkanlarına organizasyona verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum" dedi.


Bodrum ve İstanköy kaymakamlıkları ve belediyelerinin kendisine yardımcı olduğunu ve başarısını onların sayesinde elde ettiğini belirten Buse Melis İşçimen de, " Beni İstanköy'e davet ettiklerini öğrendim. Bu davet beni çok mutlu etti, onurlandırdı. Onların belirleyeceği uygun zamanda oraya giderek kendilerine teşekkür edeceğim" diye konuştu.


Bilindiği gibi; Buse Melis İşçimen 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, Bodrum'un Kargı Adası açıklarından yüzmeye başlayarak 1 saat 27 dakikada 4 mil kat etmiş ve Yunanistan'ın İstanköy Adası'na ulaşmıştı. Buse Melis İşçimen'e Türk Sahil Güvenliği'nin ardından, Yunan Sahil Güvenliği eşlik etmişti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 22:04:45
Güncelleme :4 Eylül 2008 Perşembe 09:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?