22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Jandarmaya ilginç bağış

Milas’a bağlı Kemikler köyünde hayvan sürüsüne ateş açan iki kişi iki ineği öldürdü. İneklerin sahibi suçluları yakalayan jandarmaya 1,5 ton et bağışladı.


Milas-Bodrum Karayolu üzerinde Rifat Alagün, 6 bin 515 metrekarelik arazisinde çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvan bulunuyordu. Koyun, keçi ve ineklerden oluşan sürüye ateş açıldı. Silah seslerini duyan sürü çobanı Mefharet Irım, jandarmayı ve Alagün’ü aradı. Araziye gelen jandarma ekipleri sürüye ateş açtığı iddia edilen Tamer Ö. (42) ve Tamer K.’yı (36) ineklerin derisini yüzdükten sonra traktöre yüklerken suçüstü yakaladı. Hakim karşısına çıkarılan zanlılar tutuklanarak Milas Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.


ETLER JANDARMAYA BAĞIŞLANDI
Zanlıların yakalanmasının ardından ineklerin etlerini tutanak karşılığında jandarmaya bağışlayan Çiftçi Rifat Alagün, kendisine ait arazide uzun zamandır bu tür olaylar yaşandığını belirterek; “Ben özel arazimde çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvan besliyorum. Hayvanların başında çoban da bulunuyor ancak kendini bilmez kişiler buralarda hayvanlara silahla saldırıyorlar. Jandarma ekiplerimize çok teşekkür ederiz. Telef olan iki ineğimizin etlerini jandarmaya bağışladık. Jandarma ekiplerimiz de fazla kısmını ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtarak güzel bir çalışma yapmışlar” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 17:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?