22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Kore gazisinin yaşam mücadelesi

Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan Kore Gazisi Ali Terzioğlu, tek odalı evinde yaşam mücadelesi veriyor. Şeker hastalığı nedeniyle yüzde 70 görme kaybı yaşayan gazi, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
19 Eylül Gaziler Günü törenlerine katılamamak Kore Gazisi Ali Terzioğlu, çok üzüyor. Vatan sevgisiyle dolu yaşlı kalbi törenlere katılmak için can atsa da hastalığı nedeniyle büyük ölçüde görme kaybı yaşayan Terzioğlu (78) eşiyle birlikte tek odalı bir evde yaşam mücadelesi veriyor.
1951 yılında Türkiye’nin ABD’yle birlikte girdiği Kore savaşına ‘çavuş’ rütbesiyle katılan ve 8 ay boyunca cephede çarpışan Terzioğlu, bugün sağlık sorunları ve maddi imkansızlıklarla boğuşuyor.
Hacıilyas Mahallesi’nde tek odalı bir evde eşi Fatma Terzioğlu’yla (58) birlikte yaşayan Kore Gazisi Ali Terzioğlu; “1951 yılında Kore’de ‘çavuş’ rütbesiyle 8 ay boyunca çarpıştım. Kore’de bana madalya verdiler. Türkiye’ye döndüğümde de gazi madalyası aldım. Devletimiz bize yardım ediyor. Ancak sağlık sorunlarım nedeniyle kısmı felç olan eşimle birlikte bakıma muhtacız. Kış geliyor, evimizde yakacak odun-kömürümüz yok. Ben şeker hastalığım nedeniyle gözlerimi kaybetme aşamasına geldim. Tek istediğim arada sırada hatırlanmak” diyor.
Küçük yaşta bir kaza sonucu kısmi felç geçirdiğini ifade eden gazinin eşi ise, bakıma muhtaç olduklarını kaydederek, “Eşim Kore gazisi. Devletimiz sağ olsun bize yardımını esirgemiyor. Ancak yaşlı olduğumuz için bakıma muhtacız. Tek gözlü bir evde, eşim görme zorluğu yaşıyor, ben de kısmı felcim. Bu yüzden çok zorlanıyoruz. Tuvalet ihtiyacımızı bile doğru düzgün gideremiyoruz. Ben, kışın yakacak odun-kömürle, düzgün bir tuvalet istiyorum” diye konuşuyor.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 09:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.240.xxx Tarih : 22.09.2008 11:21:35

sayın yetkılıler gazımıze sahıp cıkın...