22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Marmaris'te 'Yanki go home' sesleri

Muğla Yurtsever Cephe ve Türkiye Komünist Partisi, Marmaris'e demirleyen ABD donanmasına ait 'USS Sanantonnio LPD-17’ gemisini yaptığı eylemle protesto etti 

Marmaris limanına 5 gün önce gelen ABD donanmasına ait ‘USS Sanantonnio LPD-17’ adlı amfibi taarruz savaş gemisi, protestolara neden oldu. Muğla Yurtsever Cephe ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi 80 kişilik grup, Amerikan askerlerinin kamuoyuna yansıyan Marmaris barlarındaki görüntülerine de tepki gösterirken ‘Yanki Go Home’ sloganı attı. Eylemcilere, bazı Marmarisliler de destek verdi.

Muğla, Bodrum ve Milas'tan gelen yaklaşık 80 kişilik eylemci grup sabah saatlerinde Marmaris Yat Limanı'nda buluştu. Ellerinde TKP ve Yurtsever Cephe bayrakları ile flamaları bulunan eylemciler, ‘Yanki Go Home’, ‘Katil ABD, işbirlikçi AKP’ sloganları attı. Grubun hep bir ağızdan ‘Çav Bella’ şarkısını söyleyip halaylar çektiği eylemde, polis ve sahil güvenlik ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Eylemciler adına bir basın açıklaması yapan Yurtsever Cehpe Bodrum Sözcüsü Ayhan Karahan, ABD savaş gemisinin Marmaris Limanı'nda 4 gün kalmasının yanı sıra Amerikalı askerlerin kamuoyuna yansıyan barlardaki çılgın eğlence görüntülerine de tepki gösterdi.

Marmaris Kaymakamı Serdar Polat'ın gemide verilen resepsiyona katılmasını da eleştiren Karahan, “AKP'lileri de uyarıyoruz. Müslümanlar için kutsal sayılan Ramazan ayında Anadolu'nun pek çok bölgesinde halkın dinsel duygularını istismar ettiniz. Belediyeleriniz, vakıflarınız iftar çadırları kurdu. Diğer taraftan da işbirlikçilerinizle ülke halkımıza hak etmediği bir utancı yaşattınız. Bu ülkenin namusunu Yanki'ye peşkeş çekmeye kalktınız. İşbirlikçiliğini yaptığınız Yanki, bölgemizde komşu yoksul Müslüman halkların katilidir. Bu ülke bu halk sahipsiz değil” diye konuştu.

Eylemciler, açıklamanın sonrasında dağıldı. 4 gündür Marmaris Limanı'nda bulanan ABD donanmasına ait ‘USS Sanantonnio LPD-17’ adlı amfibi taarruz savaş gemisi de eylemden yaklaşık 1 saat sonra Marmaris'ten ayrıldı.

radikal
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 10:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?