15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Muğlalı muhtarların yardım tepkisi

Tüm Muhtarlar Derneği Muğla Şubesi Başkanı Şükrü Arık, çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından Muğla merkezde yapılan ramazan yardımlarının amacına ve yerine ulaşmadığını ileri sürdü. 

Dernek binasında yönetim kurulu üyelerinin de katılımı ile basın toplantısı düzenleyen Şükrü Arık, yapılan yardımlarda muhtarlıkların devre dışı bırakıldığını ve yardımların doğru yere ulaşmadığını belirtti. 

Mahallelerindeki gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşları en iyi yine muhtarların bildiğini belirten Arık, “Fakat ne hikmetse muhtarlıkları unuttular ve devre dışı bıraktılar. Çeşitli kurum ve kuruluşlar kendi kafalarına göre mahallelere giderek yardım dağıtımında bulunuyorlar. Bizden bilgi istemedikleri gibi bize de bilgi vermiyorlar. Bu kurumların yetkililerine telefon ediyoruz telefonlarımıza da çıkmıyorlar. Gerçekten fakir olan vatandaşlarımız bize gelerek yardım talebinde bulunuyorlar ve yardım alamadıklarını söylüyorlar. Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğünden gerçekleştirilen yemek dağıtımında gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldığını sanmıyoruz. Örneğin 2 ton kavurma dağıtıldığı söyleniyor. Bu kadar kavurmanın nereye ve nasıl dağıtıldığı konusunda muhtarlıkların en küçük bilgisi yok. Bu kadar yardım dağıtılıyor ama gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlar yardım alamadıklarını bize gelerek başvuruyorlar” dedi.
Ramazan yardımlarını muhtarlıklar kanalı ile yapan kurumlara teşekkür eden Arık, “ Muğla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kömür yardımlarını, Muğla Ticaret Borsası ve Ticaret Odası erzak yardımlarını muhtarlıklarımız kanalı ile yaptı. Bizler de en titiz bir şekilde gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlarını ulaştırdık. İsim, adres ve telefon numaralarının bulunduğu listeleri de teşekkür belgeleri ile vereceğiz. Biz muhtarlar mahallemizde oturan ihtiyaç sahibi vatandaşları herkesten daha iyi ve yakından biliriz, bizler her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanındayız. Yardım dağıtan diğer kurumlar niçin Sosyal Yardımlaşma, Ticaret Borsası ve Ticaret Odası gibi davranmıyorlar” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 13:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?