15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Otomobilde uyuyakaldı, canından oldu

Muğla'nın  Bodrum İlçesi'nde çalıştığı tamirhanede yatan ve Mesleki Eğitim Okulu'na devam eden 17 yaşındaki Erkan Alaşal, tamir için bırakılan bir otomobili çalıştırıp içinde uyuyanca, egzoz gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi. Sabah okula götürmek için tamirhaneye gelen ağabey Serkan Alaşal, kardeşinin cesediyle karşılaşınca şok yaşadı.

Bodrum’daki bir elektrik şirketinde teknisyen olarak çalışan Serkan Alaşal (22), Ortakent- Yahşi beldesindeki Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nin 2'inci sınıfında öğrenim gören ve sanayi sitesindeki oto tamirhanesinde çalışan kardeşi Erkan Alaşal’ı (17) çalıştığı ve gece yattığı iş yerinden alarak okula götürmek istedi. Sabah saatleridne kardeşinin çalıştığı tamirhaneye gelen Serkan Alaşal, tamirhanede koşturmaca ve panik yaşandığını görünce şaşkına döndü. Otomobilin sağ ön koltuğunda yatan kişinin kardeşi olduğunu öğrenen Alaşal şoke oldu.

Polis ve savcının incelemesinden sonra Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Erkan Alaşal’ın, havanın soğuk olması nedeniyle gece tamirhanede bulunan otomobillerden birinin içine girerek aracı çalıştırdığı ve uyuduğu, egzoz gazından zehirlenerek yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Alaşal’ın hastaneye gelen ailesi ve yakınları büyük üzüntü yaşarken, ölüm haberi, eğitim gördüğü okulda arkadaşları ve öğretmenleri arasında da üzüntü yarattı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, savcılık iş yeri sahibi Süleyman Kocaman ile baba Halil İbrahim Alaşal’ın ifadesine başvurdu. Baba Alaşal olayla ilgili olarak işyeri hakkında şikayetçi olmadığını söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 15:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?