22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Polisi sinirden güldüren ihbar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde polise, bir araçta kaleşnikof marka otomatik bir tüfeğin olduğu yönünde yapılan ihbar üzerine harekete geçen ekiplerin, yolunu keserek durdurdukları otomobilden oyuncak silah çıktı.


Edinilen bilgiye göre; olay bugün saat 16:00 sıralarında yaşandı. 155 polis imdat telefonunu arayan bazı vatandaşlar Kıbrıs Şehitleri Caddesi Gümbet Kavşağı Mevkisinde bir aracın bagajına kaleşnikof tüfek konulduğu ve aracın şehir merkezine hareket ettiği ihbarında bulundu. Bunun üzerine ekipler Bodrum Devlet Hastanesi ve Otogar kavşakları ile ilçe emniyet müdürlüğü önünde konuşlandırıldı. İhbarda konu olan 48 LV 566 plakalı, içerisinde üç kişinin bulunduğu otomobilin hastane kavşağından geçmesinin ardından bir ekip takibe aldı. Otogar kavşağından dönüş yapan otomobil biraz ileride polis tarafından yolu kesilerek durduruldu. Araçtakiler indirilerek otomobilde arama yapıldı.


Aksiyon filmlerini aratmayan görüntülerin ortaya çıktığı olayda çevredeki vatandaşlar da merakla olup biteni izledi. Yapılan aramada aracın bagajından oyuncak tüfek çıktı. Polis yinede tedbiri elden bırakmayarak aramasını sürdürdü. Araçtan oyuncak silah çıkması orada bulunanları ve araçları durdurulup indirildiklerinde neye uğradıklarını şaşıran sürücü ve yanındaki diğer 2 kişiyi de güldürdü.


Turizmci olduğunu belirten otomobilin sürücüsü Şevki Arslan (42) ilk başta boş yere durduruldukları düşüncesi ile tepki gösterirken daha sonra "Aslında gayet normal bir şey. İhbar asılsız da çıksa polis doğru olanı yaptı. Bu tür silahlarla yaşanan olayları duyuyoruz. Bodrum polisinin çalışmasını tebrik ediyorum" dedi.
Bu arada sürücü otomobildeki oyuncak tüfeğin ise dün gece gittikleri bir misafirlik dönüşünde aracına binen yeğenine ait olduğunu, yeğeninin oyuncağını unutmuş olduğunu söyledi.
Öte yandan aracın içerisinde yerde bulunan oyuncak silahın ayağa takılarak rahatsızlık verdiği için , otomobildekilerden, yakında askere gidecek olan ve garsonluk yapan 20 yaşındaki Doğukan Yüceturanlı tarafından bagaja konulduğu belirtildi. Polis konu ile ilgili incele yaptıktan sonra durum normalde döndü.
(OU-MB-İK)
15.09.2008 18:18 TSİ
NNNN

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 18:31:46
Güncelleme :16 Eylül 2008 Salı 09:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?