16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Referanduma gittiler, mahalle oldular

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Ekşiliyurt köyünde daha önce belediyeye katılmak için yapılan referandumun sonucu İçişleri Bakanlığı’nca onaylandı. Bakanlığın referandumu onaylamasının ardından Ekşiliyurt Köyü’nün 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 8’inci maddesi uyarınca Ortaca Belediyesi’ne katılması yönünde alınan karar tescil edilmiş oldu.


Bilindiği gibi, Ekşiliyurt Köy İhtiyar Heyeti’nin köyün Ortaca ilçesinin bir mahallesi olması yönünde aldığı karar önce İlçe Kaymakamlığına ve daha sonrada Muğla Valiliğine iletilmiş; valilik tarafından köy halkı arasında referandum yapılmasını karar verilmişti.


Bu konuda çalışmalarına başlayan İlçe Seçim Kurulu, Ekşiliyurt Köyü İlköğretim Okulu’na 4 sandık kurarak, köyde referandum yaptı. Seçmen listesinde bin 440 seçmeni olan köyde; bin 47 kişi oy kullandı. 15 oy geçersiz sayılırken, 590 kişi “Evet” oyu verirken, 442 kişi de “Hayır” oyu kullanarak köyün mahalle olmasına karşı çıktı. Çoğunluğu “Evet” oyu kullandığı mini referandum sonucu, Ekşiliyurt köyünün Ortaca ilçesinin bir mahallesi olma kararını verilmiş oldu. Köyde yapılan referandum sonucu değerlendirilmesi için İçişleri Bakanlığı’na gönderildi.


İçişleri Bakanlığı önceki gün Muğla Valiliği’ne gönderdiği onay kararı ile Ekşiliyurt köyü bundan sonra ilçenin mahallesi olması yönünde alınan karar ve referandum sonucunu onaylamış oldu. Bakanlık yetkilileri Ekşiliyurt Mahallesi olarak bilinmesi için gerekli yerlere İlçe Kaymakamlığı tarafından birer yazı bildirilerin yapılmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 15:03:23
Güncelleme :11 Eylül 2008 Perşembe 14:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?