22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Rehin alma haberine yalanlama

Muğla’nın Marmaris ilçesinde terk edilen Danimarkalı hastaya tedavi gördüğü Özel Ahu Hetman Hastanesi sahip çıktı. Danimarkalı hastanın rehin alındığına dair haberi yalanlayan Özel Ahu Hetman Hastanesi Başhekim Opr. Dr. Sahir Ökten, “İşin maddi boyutuna bakmıyoruz” dedi.

Tatile geldiği Marmaris’te Eylül ayının 3’ünde beyin kanaması geçiren 41 yaşındaki Lene Höpfner eski eşi tarafından hastaneye kaldırıldı. Durumunun çok kötü olması ve beyin kanaması sebebiyle derhal ameliyata alınan Höpfner daha sonra boşandığı eşi tarafından terk edildi. Höpfner’in beyin kanaması geçirdiği sırada Tesadüfen kardeşinin de Marmaris’te bulunması ve hasta olan abisinin yanına gelmesinden sonra yaklaşık 15 gündür hiçbir hasta yakınının hastaneye uğramadığı belirtildi. Toplam 5 ameliyat geçiren Danimarkalı Höpfner solunum cihazlarıyla yaşatılıyor. Hiçbir şekilde yerinden kıpırdatılmayan hasta sürekli hastane personeli tarafından yakından izleniyor.


Danimarkalı hastanın sağlık durumu hakkında bilgiler veren Özel Ahu Hetman Hastanesi Başhekim Opr. Dr. Sahir Ökten, “Lene Höpfner isimli Danimarkalı hasta ayın 3’ünde beyin kanaması ve koma halinde getirildi. Aynı gece ameliyata alındı. Yaklaşık sabaha kadar süren bir ameliyattan sonra beyindeki kanama boşaltıldı. Hastanemize geldiği zaman ölüm noktasındaydı. Ancak beyindeki hasar ve beyinde oluşan kanamanın çok fazla olduğu için yoğun bakımda tedavi ve takibe alındı. O zamandan bu güne kadar toplam 5 defa çeşitli nedenlerle ameliyat edildi. Hastamızın beyin kanamasına sebep olan neden karaciğerdeki yetmezlik ve karaciğer sirozuyla ilgili olan gelişmelerin sonucuydu. Bütün bu karaciğerdeki yetersizliğe bağlı olarak hastada çeşitli sorunlar ortaya çıktı. Höpfner halen şu anda koma halindedir. Tamamen makineye bağlıdır. Yoğun bakımda bilinç kapalı bir şekilde uyutularak tutulmaktadır. Beyin bulguları da çok olumlu değildir. Hastanın kıpırdatılması yada transferi söz konusu değildir. Hasta teknik olarak ne kadar iyi olursanız olun çıkarıldığı anda kaybedilir” diye konuştu.


Danimarkalı turistin terk edilişi hakkında da konuşan Başhekim Öktan, şunları söyledi: “Lene Höpfner bize getirildiği zaman ayrıldığı eşi vardı. Daha sonra burada tesadüfen tatilde olduğunu öğrendiğimiz kardeşi geldi. Ancak 15 güne yakın bir zamandır hasta yakınları ortada yoklar. Ülkelerine döndüklerini duyduk ve kendilerine ulaşamadık. Hasta sahipsiz bir şekilde burada tedavisi devam ediyor. Höpfner bu güne kadar yaşatılmışsa hastanemizdeki bütün hekimlerin, teknik personelin çabasıyla yaşatıldı. Genç bir insan olan 41 yaşındaki hastamız geldiği günden beri hiçbir yakınıyla maddi konuşma yapılmadı. Böyle bir durum varken hastamızın yaşatılması bizim özverimizle mümkün oldu yoksa çoktan hastamızı kaybetmiştik, hastamız bir iki saniyeyle hayata döndürüldü”


Özel Ahu Hetman Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sahir Ökten bir gazetede çıkan Danimarkalı hastanın rehin alındığına dair haberi yalanlarken, işin maddi tarafını bıraktıklarını ve bu durumun kedilerini hastane olarak çok yaraladığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 16:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?