15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Sahiller emekli turistlere kaldı

Türkiye’deki okulların açılması ile birlikte yerli turistin çekildiği turizm merkezleri yabancı turistlere kaldı. Yaz sezonunda genellikle yerli turistleri ağırlayan Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka sahili, bugünlerde yaşlı Alman ve İngiliz turistleri ağırlıyor. Sahilde güneşin tadını çıkaran yaşlı İngiliz ve Alman turistler, ellerinden kitabı da eksik etmiyorlar.


64 yaşındaki İngiltere’nin Lanchester kentinde oturan emekli İngiliz vatandaşı Rad Banks ve eşi Pern Banks çifti ile 76 yaşındaki Jord Buadgtt ve eşi Shayln özellikle Ekim-Kasım aylarında Akyaka beldesini tercih ettiklerini belirterek, “Bu mevsim İngiltere’de havalar soğuk oluyor. Türkiye’de ise sıcak. Yaz sezonunda gelemiyoruz çünkü çok sıcak oluyor. Bizim için ideal mevsim Ekim-Kasım ayları. Türkiye’ye 10 yıldır tatile geliyoruz. Bu yıl eşimle birlikte 3. defa Akyaka’ya geldik ve çok mutluyuz. Burası cennetten bir köşe” dedi.


Almanya’nın Berlin kentinde Klima üretim fabrikasında çalışan 38 yaşındaki Spider Frank, eşi Manuela ve oğlu Benjamin tatil için yaz sezonunda fırsat bulamadıklarını belirtirken, “Daha önce tatil için Fethiye’ye gitmiştik. Akyaka’ya bu yıl ilk defa geldik. Eşim ve kızımla burada mutluyuz” dedi.


Akyaka sahilinde bulunan yaklaşık 200 turistten çoğunluğu İngiliz ve Almanlardan oluşurken, çoğunluğu emikli turistler zamanlarını denize girmek yerine kitap okuyarak geçiriyor.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 15:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?