22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Su kuyusunda kurtarma operasyonu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, su kuyusuna düşen bir kişi, itfaiye ve polislerin çabaları ile güçlükle kurtarıldı.


Edinilen bilgiye göre, olay saat 13.00 sıralarında sanayi sitesi içerisinde meydana geldi. Mehmet Güler (50) isimli kişi kuyunun hemen yan tarafında bulunan ve içten bağlantılı olduğu motor dairesinin üst kapağını açarak içeri girdi. Daha sonra, karanlıkta aradaki bağlantıdan kuyunun içerisine düştü. Kuyunun içerisinde sesler duyan çevre esnafı, kuyunun kapaklarını kaldırıp baktıklarında kuyunun dibinde bir kişinin olduğunu fark etti. Aşağıdaki kişiye yardım etmek isteseler de 20 metrelik kuyudan kendi imkanları ile çıkarmak mümkün olmayınca polise ve itfaiyeye haber verildi.


Olay yerine gelen itfaiye kuyunun içerisine merdiven uzattı. Ancak gözlerinin iyi görmediği ve alkolü olduğu söylenen kişi merdivenden tutunup çıkamadı. Bunun üzerine beline ip bağlanan gönüllü bir esnaf kuyuya inerek düşen kişinin merdivene tutunup yukarıya çıkmasına yardımcı oldu. Yukarıya çıkarken geri düşme tehlikesi geçiren Mehmet Güler, daha önce geçtiği motor dairesi ile kuyu arasındaki bağlantı yerinden ve motor dairesi girişinden geriye çıkışta zorluk çekti. Güler elinden hiç bırakmadığı, içerisinde sadece kimlik bulunan bir bayan çantası ile kuyudan çıkarıldı. Kimlik sahibinin polise müracaatının olduğu öğrenildi. Güçlükle kuyudan çıkarıldıktan sonra olay yerine çağrılan ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kişinin, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Kuyuya nasıl düştüğünü bilmeyen Mehmet Güler, kuyu içerisinde belinin kırık olduğunu söylerken, dışarıya çıkarıldığında sadece omzunun ağrıdığını belirtti. Kuyudan çıkarıldığında ayağında olmayan ayakkabısını arayan Güler ambulans beklenirken de polise zor anlar yaşattı. Kurtarma operasyonun ardından kuyunun ağzına örtülen kapaklar yeniden kapatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 17:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?