22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Suriyeli ‘barış seyyahı’ Fethiye'de

Suriye'nin Halep Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yahya Kaakeh, dünyaya barış mesajı vermek için bisikletle çıktığı dünya turunun ilk ayağı Türkiye'yi geziyor. Prof. Dr. Kaakeh bisikletiyle geldiği Fethiye'de ‘Barış Seyahati’ adını verdiği projesini anlattı.

Suriye'den yola çıkan Halep Üniversitesi Elektrik Mühedisliği Laboratuvar Müdürü, ressam ve heykeltıraş Prof. Dr. Yahya Kaakeh, Gaziantep, Adana, Ankara, Sakarya, İstanbul ve İzmir'i dolaştıktan sonra Fethiye'ye geldi. Fethiye'den Antalya, Mersin ve Hatay'ı ziyaret edip, tekrar Suriye'ye geçecek olan Prof. Dr. Yahya Kaakeh, bisikletiyle 6 bin kilometre pedal çevirecek. Fethiye'de kendisine gösterilen ilgiye teşekkür eden 45 yaşındaki Yahya Kaakeh, Türkiye- Suriye ilişkilerini pekiştirmek adına Halep'ten yola çıktığını söyledi. Kaakeh, gezisi boyunca bisikletiyle 6 bin kilometre pedal çevireceğini belirterek, ‘Barış Seyahati’ adını verdiğim projeyi Türk insanına anlatıyorum. İki ülke halkının dost ve kardeş olduğuna inanıyorum” dedi.

Fethiye Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Prof. Dr. Yahya Kaakeh, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye, İsrail arasındaki sorunları çözmek üzere gösterdiği çabaları överek, “Başbakan Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat ile çok iyi dosttur. Türkiye- Suriye arasındaki dostluk 2 ülke halkını daha da mutlu edecektir” dedi.
Türkiye'nin komşuları ile barış konusunda gösterdiği çabaları da öven Suriyeli Barış Seyyahı Prof. Dr. Yahya Kaakeh, “Cumhurbaşkanı

Gül’ün futbol maçı izlemek için Ermenistan’a gitmesi de Türkiye’nin dünya barışına verdiği önemi gösteriyor” dedi.

Türkiye gezisi sırasında çok büyük ilgi gördüğünü, hiçbir problem yaşamadığını söyleyen Prof. Dr. Kaakeh, seyahati sırasında bisikletine yedek parça bulmakta zorlandığını kaydetti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 15:56:44
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 16:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?