22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Temsili unutup paraya hücum

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ilköğretim okulu öğrencilerinin yer aldığı halk oyunları ekibinin kına gecesi temsili yaptığı sırada, bazılarının oyunu bırakıp izleyenlerin sahneye attığı paraları toplaması ilginç bir görüntü oluşturdu. 

Bodrum'da ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan Karya Çiçekleri Halk Oyunları Topluluğu" İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında bir gösteri sundu. Bodrum Kalesi'ndeki gösteri yoğun ilgi gördü. Bodrum Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum Folklör Araştırmaları Derneği'nin (BOFAD) çalışmaları ile kurulan Karya Çiçekleri Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterileri uzun süre alkışlandı. Etkinlikte, halk oyunları topluluğunun en küçük üyeleri tarafından kına gecesi temsili sunuldu. Gösterisinin başladığı dakikalarda "Takılan paralar Karya Çiçekleri'nin kıyafet harcamaları için" diye başlayarak devam eden anonsun ardından bazı veliler sahneye para atmaya başladı. Sahnenin ön tarafına atılan paralara yakın olan öğrenciler oyunu bırakarak paraları toplamak için koşuşturdu. Gösteride öğrencilerin paraları toplama çabasında oluşan ilginç görüntüler izleyenleri de gülümsetti.
Karya Çiçekleri Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterilerinin sonunda, topluluğun oluşmasında ve çalışmalarında katkılarından dolayı BOFAD yönetimi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan'a Türk bayrağı rozeti, Halk Eğitim Merkezi Müdiresi Derya Güven ile Merkez Turgutreis İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Yıldızhan'a da Atatürk rozeti takılırken, öğrenci velileri de BOFAD Başkanı Akın Rüştü Fetvacı'da dahil olmak üzere aynı isimlere plaket verdi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, "Birlik olursak böyle güzellikleri ortaya çıkarabiliyoruz" derken; BOFAD Başkanı Akın Rüştü Fetvacı'da
 Karya Çiçekleri'nin sayısının her geçen gün arttığını belirtti. 

Bu arada; toplulukta yer alan öğrenci sayısının "1001"olması hedeflenirken, geçtiğimiz 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde 130 kişinin yer aldığı ekipte bu sayının son gösteride 170'e ulaştığı öğrenildi. Ekibin isminin Bodrum'da yaşamış olan ve izlerine rastlanılan Karyalılar'dan esinlenildiği, Karya Çiçekleri'nin bu bölgede yetişen çiçekler yani çocuklar anlamına geldiği kaydedildi. Sahne performansları birbirlerine uyumları ile göz dolduran ekip gösterilerinin sonunda, izlemeye gelenleri çiçeklerle uğurladı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 09:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?