22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

THK'dan yoksul öğrencilere yardım

Türk Hava Kurumu (THK) Milas Şubesi, köylerde okuyan yoksul öğrencilere kırtasiye yardımı yapıyor. THK Şubesi Milas’a bağlı köylerde eğitim-öğretimlerini sürdüren yoksul öğrencilere kırtasiye yardımında bulunuyor.

THK Genel Merkezi tarafından şubelere yoksul ailelerin öğrencilerine gönderilmek üzere iletilen kırtasiye yardımları ve fitre-zekat yardımlarıyla ilgili bilgi veren THK Milas Şubesi Başkanı Faik Demirkol, “Köylerimizde bulunan ilköğretim okullarında eğitim öğretim gören fakir öğrencilere teslim edilmesi için yardım poşetleri hazırladık. Her bir poşette 50 adet okul defteri, 100 adet kalem bulunuyor. Bu poşetler okul yöneticilerine verilecek. Onlarda belirledikleri öğrencilere teslim edecekler” dedi.

2007 yılı içinde Milas genelinde 100 bin YTL’lik fitre ve zekat topladıklarını, bu yıl da bu rakama ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Demirkol; “Her yıl fitre ve zekatların toplanılması için muhtarlarımıza zarflar dağıtıyoruz. Dağıtılan bu zarflar daha sonra toplanılıyor. Geçen yıl ilçemizden 100 bin YTL fitre ve zekat toplamıştık. İnşallah bu yıl daha da artacak. Toplanılan fitre ve zekatların yarısını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yüzde 4’ünü Kızılay’a, yüzde 3’ü Çocuk Esirgeme Kurumu’na, yüzde 4’ü ise Diyanet Vakfı’na geriye kalan miktar ise Türk Hava Kurumu’na aktarılıyor” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 22:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?