22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Zeki Müren anılıyor

Türk Sanat Müziği'nin ünlü ismi Zeki Müren; ölümünün 12’inci yılında Muğla’ın Bodrum ilçesinde törenler ile anılıyor. Anma programı kapsamında “Sanat Güneşi” olarak bilinen sanatçının anısına mevlit okutuldu.


Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Bodrum Kaymakamlığı Zeki Müren Sanat Müzesi'nin katkılarıyla düzenlenen anma programında, ilk olarak sanatçının kendi ismini taşıyan müzede anısına mevlit okutuldu. Müzede, İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit ile beraberinde görevli iki imam- hatip tarafından dualar ve ilahiler okundu.


Bodrum Kaymakamlığı Zeki Müren Sanat Müzesi yetkilisi Ayser Özbulut, her geçen gün müzeye ilginin artığını söyledi. Özbulut, Zeki Müren'in ölümünün 12’inci yıldönümü dolayısıyla mevlit okuttuklarını belirterek, önümüzdeki yıllarda da bunun devam edeceğini söyledi.


Sanatçının mal varlığını bağışladığı TSK Mehmetçik Vakfı'nın Tanıtım Şube Müdürü Emekli Albay Alaattin Torun ve TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal'da anma programına katıldı. Güsel Bilal "Onun yaptığı bağış her zaman minnetle anılacak. Her iki vakıfta onun adını yaşatacak. Amacımın Zeki Müren'i yarınlara taşımak" dedi.
Alaattin Torun ise Zeki Müren ile ilgili "Şehit Mehmetçik yakınlarına, gazilerimize önemli destek sağlamıştır. Kendilerini şükranla anılıyor, Allah’tan rahmet diliyoruz" dedi.


Anma programı kapsamında saat 21.00'den sonra Bodrum Kalesi'nde anma konseri yer alacak.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 17:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?