19
Mayıs
2024
Pazar
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

3 bin turist Dalaman'da mahsur kaldı

BAŞKAN YILMAZ’DAN ÜLKELERİNE DÖNEMEYEN TURİSTLERE ZİYARET

İzlanda’ki yanardağın faaliyete geçmesinin ardından Avrupa'yı etkisi altına alan kül bulutunun hava ulaşımını felç etmesi üzerine Dalaman Hava Limanı’ndan kalkacak uçakların uçuşu iptal edildi.

Ortaya çıkan kül bulutu sebebiyle binlerce uçuş iptal olurken, 17 ülke hava sahasının tamamını veya tamamına yakınını kapattı. Dalaman Hava Limanı’ndan THY 14 ülkeye uçuşlarını karşılıklı olarak iptal ederken, Dalaman Havalimanı’ndan da ülkelerine gitmek isteyen 3 binden fazla turistler Dalaman İlçesi’nde mahsur kaldı. Otellerde mahsur kalan turistleri Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve eşi ziyaret ederek, sohbet sırasında tercüman aracılığıyla sıkıntılarının olup olmadığını sordu.

Karşılıklı olarak iptal edilen: Londra, Frankfurt, Varşova, Birmingham, Göteborg, Kopenhag, Helsinki, Paris, Berlin, Stokholm, Hamburg, Düsseldorf, Amsterdam, Stutgart, Brüksel, Münich, Riga, Nurnberg, Oslo, Köln, Mançester, Honnover, Varşova seferleri nedeni ile ülkelerine gidemeyen turistler Dalaman ve civardaki otellerde havayolu şirketleri tarafından misafir ediliyor.

Avrupa ülkelerine yapılacak olan uçak seferleri nedeni ile Dalaman’da kalan turistlerin bir kısmı da Dalaman Park Otel’de kalıyor. Park Otel’de kalan turistleri Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve eşi, MHP Dalaman İlçe Başkanı Bayram Altın ziyaret etti. Turistlerle bir süre sohbet eden Başkan Yılmaz, bir sıkıntıları olup olmadığını sordu. Aralarında öğrencilerinde bulunduğunu ve bu öğrencilerin önemli sınavlarına katılamadığını belirten yolculardan İngiltere’de bir okulda sağlık görevlisi olarak çalışan John Jilbert ; “Burada bulunmamızın sebebi yaşanan bir doğa olayı. Yapılabilecek hiçbir şey yok. Bazı ülkelerde havalimanlarında yaşanan sefaleti televizyonlardan seyrediyoruz. Dalaman’da bizlere çok büyük yakınlık gösteriyorlar. Her ihtiyacımız karşılanıyor. Belediye Başkanı bizleri ziyarete geldi. Kendisine tüm arkadaşlar adına teşekkür ediyorum. Bizler sadece yetkililerden bilgi vermelerini bekliyoruz. Gelişmeleri sadece otelde bulunan internet sayesinde öğrenebiliyoruz” dedi.

DALAMAN MİSAFİRLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLIYOR

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’ın girişimleri ile Dalaman Sağlık Grup Başkanı Dr.Esin Nayim otelde kalan yolcuların sağlık sorunları olup olmadığını öğrenmek için Park Otel’e geldi. Dr.Esin Nayim; otelde kalan yolcuları istekleri doğrultusunda muayene etti. Bu arada üst solunum yollarında enfeksiyonu bulunan bir çocuğu hastaneye sevk etti. Hastaneye sevk edilen çocuk, ailesi ile beraber Dalaman Taksi Kooperatifi’ne ait bir araç ile ücretsiz olarak Dalaman Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ayakta tedavi edilen hasta çocuk, daha sonra

tekrar Park Otel’e getirildi. Dalaman ve çevresini gezmek istediklerini belirten bazı yolcular ise, Dalaman Turizm Bürosu’nda görevli Kemal Tunçay ve Dalaman Belediyesi’ne ait DABEL Şirketi’nin Müdürü Hasan Orhan’ın yardımları ile Dalaman Minibüs Koop’tan çağırılan iki adet minibüs ile Göcek’e bir minibüs ile de Marmaris’e gezmeye gönderildi.

BAŞKAN YILMAZ’DAN ÜLKELERİNE DÖNEMEYEN TURİSTLERE ZİYARET
BAŞKAN YILMAZ’DAN ÜLKELERİNE DÖNEMEYEN TURİSTLERE ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 10:46:05
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 15:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?