26
Mayıs
2024
Pazar
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

5 bin ton limonun ihalesi yapıldı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Dalaman TİGEM'de yapılan açık artırma limon ihalesinde muhammen bedel belirlendi.

Dalaman Tigem'de yoğun bir katılım olan ve saat 14.00'de başlayan açık arttırmalı limon ihalesi 7 saat devam ederek, saat 19.30'da bitti. İhale Komisyon Başkanlığını M. Ali Taş yaparken, yardımcılıklarına Bülent Öztürk, Selahattin Aslan ve Engin Paslı ihale komisyonunda yer aldılar.

TİGEM'de 20 parselden oluşan 16 firmanın katıldığı açık artırma limon ihalesinde, muhammen bedeli kilosu 400 Kuruş'tan toplam 2 milyon TL olan 5 bin ton limon, toplam 2 milyon 760 bin TL'ye alıcı buldu.

Açık artırmada limonun kilosu geçen seneye göre ortalama yüzde 38 artarak limonun kilosu ortalama 552 Kuruştan satılmış oldu.

İhalenin açılışında konuşan Dalaman TİGEM Müdür Vekili Müdür Yardımcısı Şahabettin Zeybek; "Dalaman TİGEM bahçelerinde yetişen limonlar, dünya standartları içinde yetiştirilmiş olup, ihracata dönüktür.

Sağlığa zararlı hiçbir ilaç kullanılmamıştır. Dünya standartları içinde üretilmiştir. Alacağınız bu limonlardan sizler de memnun kalacaksınız. Bahçelerimizde yetiştirilen limonlar kaliteli limonlardır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın" dedi.

Dalaman Tarım İşletme Müdürlüğü'nün açmış olduğu limon ihalesinde en çok parselleri 4 er parselle Kral Tarım Ürünleri ve Gıda San. Tic. A.Ş. ve Hüdaverdi Gıda aldı. En az parseli de Akgül Gıda 1 parsel alırken, 7 Gıda şirketi ihaleden hiç limon alamadan ayrıldı.

Yapılan Limon İhalesinden sonra bilgi veren Dalaman Tarım İşletmesi Müdür Vekili, Müdür Yardımcısı Şehabettin Zeybek; “ İşletmemizin geçen yıl üretim tahmini 4 bin 485 ton olarak tespit edilmişti.

Bu yılki üretimimiz ise. 5.000.000 ton çıvarında gerçekleşmektedir. Ekonomik krize rağmen iyi bir ihale yaptık. Geçen yıla göre % 40 artışı gerçekleştirmiş olduk.

Yaptığımız açık arttırmalı ihaleye katılan bütün firmalara teşekkürlerimizi sunmak isterim. Herkese hayırlı olsun” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 13:26:20
Güncelleme :3 Eylül 2009 Perşembe 13:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?