28
Mayıs
2024
Salı
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Barınakta tahliye ertelendi

SOKAK KÖPEKLERİ BARINAKTA KALDI

Muğla’nın Dalaman ilçesindeki barınakta bugün itibariyle gruplar halinde başlayacağı duyurulan tahliye işlemlerinin ertelendiği belirtildi.

Bilindiği gibi; Ortaca-Muğla Hayvan Dostları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Türkan Dağdelen, Dalaman İlçesi Bülüşlü Mevkiindeki Sokak Hayvanları Barınağında bulunan 300 kadar köpeği, yerel yöneticilerinin duyarsızlığı yüzünden 70-80 gruplar halinde Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ve Dalyan Beldesi sokaklarına 19 Aralık 2009 günü saat 12.00’den itibaren, bölüm bölüm bırakacağını açıklamıştı.

Bu güne kadar, gönüllü olarak kendi imkânlarıyla sokak hayvanlarını beslemeye çalıştığını bildiren HAYDOST Ortaca-Muğla Hayvan Dostları Derneği, Yönetim Kurulu Başkanı olan Türkan Dağdelen; “ Dalaman İlçesi Bülüşlü Meviinde bulunan sokak hayvanları barınağında bulunan 300 kadar köpekleri bırakma işini belediye başkanlarının toplanıp, soruna çözüm bulmaları nedeniyle bir hafta ertelediğini bildirdi.

Açıklamada bulunan Türkan Dağdelen; “Daha önceden bildirmiş olduğum 19 Aralık 2009 Cumartesi günü saat 12.00 den itibaren, 300 tane sokak hayvanını sokaklara bırakma eylemini söz konusu yetkililerin toplanması sonucu, sorunun çözümü konusunda alınan somut kararlardan dolayı eylem, bir süreliğine ertelenmiştir. Eğer alınan kararlar uygulanmazsa, protestolarım devam edecek, bu konuda bizlere destek veren herkese teşekkürlerimi sunar, ayrıca kamuoyuna duyurmak istiyorum” dedi.

SOKAK KÖPEKLERİ BARINAKTA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2009 Cumartesi 13:04:05
Güncelleme :19 Aralık 2009 Cumartesi 13:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?