20
Mayıs
2024
Pazertesi
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Başkan ve öğrenciler Dalaman'a döndü

Dalaman Belediyesi ve Rotterdam Charlois Belediyesi’nin eşit bütçe ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Kültürel Değişim Projesi kapsamında Hollanda’ya giden Dalaman Belediye Başkanı Dr.Beyhan Korkut beraberindeki 8 kişiden oluşan heyet geri döndü.

Her iki Belediyenin katkılarıyla ortaklasa gerçekleşen Kültürel Değişim Projesi kapsamında, Dalamanlı öğrenci, öğretmen ve Dalaman Belediye Başkanı Dr. Beyhan Korkut’tan oluşan heyet, Rotterdam da bir dizi temaslarda bulunduğu öğrenildi. Over De Slinge İlköğretim Okulu'nun daveti üzerine Rotterdam'a giden Dalaman heyeti; çevresel ve kültürel gezilerin yanı sıra bazı etkinliklere de katıldığı bildirildi.

Bir haftalık gezinin son durağı TC Rotterdam Başkonsolosluğu olduğunu bildiren Başkan Dr. Beyhan Korkut; “Heyetimizin kabulünde konuşan TC Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ, başarılı çalışmalarımızdan dolayı bizleri kutladı. Yarının idarecileri olan bu günün çocuklarının kurmuş olduğu bu güzel dostluklar ileride daha güzel ilişkilerin oluşmasına da çok olumlu katkılar yapacağını söyledi. Hem ilçemizi hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık” dedi.

Rotterdam’da kendilerini Over De Slinge İlköğretim Okulu Müdürü Ruud Van Orsouw, öğrencileri ise Hollandalı öğrenciler ve Hollandalı ailelerin konuk ettiğini söyleyen Başkan Dr. Korkut; “Çocuklar bir birleriyle kaynaşarak toplumsal uyuma en güzel katkıyı yaptılar. Rotterdam Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Zeki Baran, Charlois Belediye Başkan Yardımcısı Ed Goverde, DSDF Başkanı Ertuğrul Gültekin, Feijenoord İlçe Belediye Meclis Üyesi Serdar Çiçek’in de hazır bulunduğu heyetle Rotterdam Belediyesini ziyaret ederek çeşitli görüşmeler yaptık. Bütün görüşmelerimiz son derece memnuniyet vericiydi” dedi.

Dalaman Belediye Başkanı Dr. Beyhan Korkut’un başkanlık ettiği heyette, Dalaman Karaçalı İlköğretim Okulu Müdiresi Güldüren Şahin, öğrenciler Abdullah Cihan Şahin, Fatih Can Yaman, Merthan Erol, Dalaman Atakent İlköğretim Okulu'ndan sınıf öğretmeni Sevil Kırlı, öğrenciler Aylin Altın, Şevval Balaban, Hilal Altın ile Dalaman Belediyesi Kültür Müdürü yer aldı.

Rotterdam'daki proje çerçevesince değişik temaslar gerçekleştiren Dalaman heyetindeki 6 öğrenci, Hollandalı ailelerle birlikte kaldılar. İngilizce olarak anlasan öğrenciler okul ve okul dışında çok güzel dostluların temelini de atmış oldular.

Dalaman Belediye Başkanı Dr. Beyhan Korkut, "Şuan dünyada krizler ve savaşlar var. Öyle inanıyorum ki, bu çocukların bir gün yöneteceği dünya, bugünkünden daha barışçı ve huzurlu olacak. Bu projeden amacımız, gelecek nesillerimizin çok iyi bir dünya oluşturmasıdır. Buna katkı sağlayan tüm Rotterdamlı dostlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85. yıldönümü Hollandalı dostlarımızla beraber olmaktan ve haftayı Rotterdam'da kutlamaktan gurur duyduk. 2009 yılında Dalaman’da 500 kişilik bir gençlik kampı düzenleyeceğiz. 2009 yılında Rotterdam kentinde Avrupa Gençlik Festivali yapılacak. Bu etkinliliklere biz de katılmak istiyoruz. Bunun yanı sıra Dalaman’da Türk yaşlılar için bir ikamet projesi hazırladık. Bu bağlamda da ciddi olarak Rotterdamlı Türk yaşlılara hizmet vermek istiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız da sürüyor” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 16:02:24
Güncelleme :5 Kasım 2008 Çarşamba 17:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?