18
Mayıs
2024
Cumartesi
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

CHP'de gergin kongre

CHP DALAMAN’DA GERGİN KONGRE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dalaman İlçe Teşkilatı olağan kongresi’ni yaptı. Yapılan kongreye tek liste ile giren mevcut İlçe Başkanı Erol Ertunç, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Dalaman Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan kongrede zaman zaman gergin anlar yaşandı. Kongrede CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yuvarlakçay eylemcilerine destek ziyaretinin diğer partililere haber verilmemesi tepkiye neden oldu.

Yapılan olağan kongreye, CHP Muğla Milletvekilleri Dr. Ali Arslan, Fevzi Topuz, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, CHP’li bazı İl Genel Meclis Üyeleri, CHP Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu, Merkez İlçe, Ortaca, Köyceğiz ve Fethiye CHP İlçe Başkanları ile partililer katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede ünlü sanatçı Tolga Çandar, Fethiye’de Yeminli Mali Müşavirlik yapan Kadir Özmen, Muğla İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü, İl Başkanı Süleyman Uslu, CHP Eski Milletvekili Fahrettin Uslu, CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan, Köyceğiz İl Genel Meclis Üyesi Burak Erbay, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Erdinç Altunkaya, Hıdır Yılmaz, Rasim Karagöz kongrede birer konuşma yaptılar.

Son olarak CHP Dalaman İlçe Başkanı Erol Ertunç İlçe Başkanı adayı olarak konuştu. 29 Mart Yerel Seçimlerinde CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı olabilmek için ilçe Başkanlığı görevinden istifa eden Seyfi Togo’nun yerine İlçe Başkanı olarak atanmıştı.

Konuşmasında Cumhuriyet kazanımlarının yavaş yavaş kaybedildiğini ifade eden Muğla İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü “Bizim meclis üyelerimiz diğer partililer gibi rant peşinde koşmuyor. Bizim amacımız vatana hizmet etmek.2011 yılında yapılacak seçimler bu vatan için çok önemli.Bu seçimlerde iktidar olmak için var gücümüzle çalışmamız lazım” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun Köyceğiz’e gelmesi sırasında teşkilatların bilgisi olmadığını anlatan İl Başkanı Süleyman Uslu çok sert konuştu. Bu şekilde davranmakla örgüt disiplininin sağlanamayacağını belirten Uslu “Kılıçdaroğlu Muğla’ya geliyor İl Başkanı’nın dahi haberi yok.Dalaman Havalimanı’na iniyor Dalaman İlçe Başkanı’nın haberi yok.Bu ne biçim siyaset.Böyle siyaset olmaz.Bu şekilde teşkilat olmaz.Parti içi disiplin şart” dedi.

Uzun zamandan bu yana Dalaman Belediye Başkanlığı’nı kazanamadıklarını belirten Uslu “Adaylar açıklandıktan sonra top yekün olmamız gerekirken olamıyoruz. Ve seçim kaybediyoruz. Gerçek CHP ruhu olmayanlar, koltuk peşinde olanlar aramızdan çeksin gitsin” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelişi sırasında haberi olmadığı için sert tepki gösteren İl Başkanı Süleyman Uslu’ya cevap veren Köyceğiz İl Genel Meclis Üyesi Burak Erbay “Biz Grup Başkanvekili’mizin geleceğini haber alır almaz tüm teşkilatlarımızı bilgilendirdik. Bizim de bu konudan geç haberimiz oldu. Biz Sayın Kılıçdaroğlu’nu Bodrum Havalimanı’na ineceğini bekliyorduk. Son dakika değişikliği ile Dalaman Havalimanı’na geldi. Ve biz de Dalaman İlçe teşkilatı ile beraber Sayın Kılıçdaroğlu’nu Dalaman Havaalanı’nda karşıladık” dedi.

Dalaman İlçe Başkanı İ.Erol Ertunç da Kemal Kılıçdaroğlu’nun Dalaman Havalimanı’na geleceğini emniyetin kendisini araması sonucunda öğrendiğini belirterek “Sayın Kılıçdaroğlu’nun Köyceğiz’e geleceğini biliyorduk. Ama Dalaman Havalimanı’na geleceğini emniyetten gelen telefon sonucunda öğrendik. İstanbul’da havaalanında çalışan bir yakınımızı aradık. Sayın Kılıçdaroğlu’nun uçağa bindiği saati öğrendik ve gidip havaalanında karşıladık. Ben Dalaman İlçe Başkanı olarak bunu daha önceden bilmem gerekirdi. Arkadaşlarımızın biraz daha sorumlu davranmaları gerekir” dedi.

Kongre sonucunda oy kullanan 55 delegenin 51 tanesinin oyunu alan İ.Erol Ertunç yeniden CHP Dalaman İlçe Başkanı seçildi.

CHP DALAMAN’DA GERGİN KONGRE
CHP DALAMAN’DA GERGİN KONGRE
CHP DALAMAN’DA GERGİN KONGRE
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 14:27:04
Güncelleme :24 Ocak 2010 Pazar 18:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?