19
Mayıs
2024
Pazar
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Dalaman Havalimanı'na termal kamera

Muğla Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde "Domuz Gribi"ne karşı ısıya duyarlı termal kamera sistemi kuruldu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Domuz Gribi hastalığının Türkiye'ye girmemesi konusunda tüm ülkede olduğu gibi, Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde de önlemler alınmaya devam ediliyor.

Dış Hatlar Terminali bulunan havalimanlarında alınan önlemlerin en önemlisi olan 4 metre karelik alana duyarlı ateş ölçer termal kameralardan bir tanesi de Dalaman Havalimanı'na kuruldu. Dalaman Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminaline Gelen Yolcu bölümüne konulan termal kamera, gelen yolcunun vücut ateşini ölçüyor. Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde termal kameranın yanı sıra önlem olarak havalimanı personeli ile sağlık ekipleri eldiven ve maske kullanıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz "Uluslararası tüm havalimanlarında uygulanan önlemleri Sağlık Bakanlığı'nın ve Valiliğin genelgeleri doğrultusunda uyguluyoruz. Şu ana kadar hiç bir şüpheli vakaya rastlanmamıştır" dedi.

Dalaman Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Tabibliği'nden alınan bilgiye göre, Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne gelen tüm uçaklardaki gelen yolcuların termal kameradan geçmeden önce, Genel Sağlık Deklarasyonu ve Kişisel Sağlık Deklarasyonu alındığı açıklandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 14:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?