25
Mayıs
2024
Cumartesi
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Dalaman yağmura teslim

DALAMAN YAĞMURA TESLİM OLDU

Muğla’nın Dalaman ilçesinde Pazar sabahı başlayan ve aralıksız devam eden yağmur sebebi ile bazı kesimlerde sel baskınları yaşandı.

Pazar sabahından bu yana aralıksız devam eden yağış neticesinde rüzgârında etkisi ile Kapukargın Köyü Caferler Mahallesi, Dalaman Sanayi Sitesi girişi ve şehir içinde bazı evler ve yollar sular altında kaldı.

Pazar sabahından bu yana devam eden yağış neticesinde metre kareye Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre 138 kg yağış düştüğü belirtildi. Sel felaketi ile beraber Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve Dalaman İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı Dalaman İtfaiye Amirliği’nde kriz masası oluşturdu.

Kapukargın Köyü Caferler Mahallesi’nde sel felaketi ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz “Caferler Mahallesi’nde yaklaşık 10 ev sular altında. Yağmurların devam edeceğini sanıyoruz. Rüzgârında etkisi ile daha fazla evin sular altında kalmaması için önlemler almaya çalışıyoruz” dedi.

Kaymakamı Ahmet Deniz, 3-4 evin sular altında kaldığını belirtirken, Caferler Mahallesi sakinleri en az 10 evin su altında kaldığını söylediler.

Yaşanan sel felaketinden sonra Kapukargın Köyü Caferler Mahallesinde bazı köylüler muhtarı suçlayarak zamanında çalışma yapılmadığını söylediler. Vatandaşlar Köy Muhtarı ile tartıştılar.

Kanal temizleme çalışmalarına yaz boyunca aralıksız devam ettiklerini belirten Kapıkargın Muhtarı Memiş Altın “İki günden bu yana aralıksız yağış devam ediyor. Esas sorun şiddetli lodos. Lodos nedeni ile dere denize akamıyor. Deniz ters tepiyor” dedi.

Evlerinin su altında kalması nedeni ile oldukça sinirli olan köylüler köy muhtarının söylediklerine karşı çıkarak “Muhtarın söylediği gibi kanal temizleme çalışması yapılmadı. Sadece köprülerde çalışma yapıldı. Kanal temizleme çalışması sırasında bazı komşularımız tarlalarına DSİ’nin araçlarını sokmak istemeyince yetkililer çalışma yapmadan buradan ayrıldı” dediler.

Metereolojı Müdürlüğü’nen alınan bilgiye göre yağışların iki gün daha aralıksız devam edeceği belirtilirken vatandaşların yaşanabilecek su taşkınlarına hazırlıklı olmalarını ve gerekli önlemleri almaları istendi.

Dalaman’da bazı işyerleri ve evler su altında kalırken Dalaman TİGEM Müdürlüğü’ne ait narenciye bahçeleri de tamamen sular altında kaldı.

DALAMAN YAĞMURA TESLİM OLDU
DALAMAN YAĞMURA TESLİM OLDU
DALAMAN YAĞMURA TESLİM OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 11:45:04
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 14:38:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?