31
Mayıs
2024
Cuma
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Dalaman'a Hollandalı misafirler

Muğla’nın Dalaman İlçesi Belediyesi ve Hollanda’nın Rotterdam Charlois Belediyesi’nin eşit bütçe ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Kültürel Değişim Projesi” kapsamında Dalaman’a gelen Hollanda’lı öğrenci ve öğretmenlerden oluşan heyet Dalaman’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.


Rotterdam Belediye Meclis Üyesi Zeki Baran’ın öncülüğünde Dalaman İlçesi’ne gelen 5 İlköğretim öğrencisi ve 3 öğretmenden oluşan Hollandalı ilk öğrenci grubu, Dalaman’lı öğrenciler ve Rotterdam Charlois Belediye Başkanı Yardımcısı ve eşi ile birlikte Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dalaman Belediye Başkanı Dr.Beyhan Korkut’u makamlarında ziyaret ettiler.


Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz makamında ağırladığı Hollandalı öğrenci grubuna çeşitli hediyeler vererek “ Bu çocuklar hiç birbirlerini tanımıyorlardı. Ama şimdi çok iyi anlaşıyorlar. Bu proje inşallah bir başlangıç olur. Bu proje iki ülke arasındaki sevgi ve barışın bir göstergesidir. Katkılarından dolayı Charlois Belediyesi’ni ve Dalaman Belediyesi’ni tebrik ederim” dedi. Misafir öğrenci gurubu Milli Eğitim Müdürü Vekili Necdet Şen’i de makamında ziyaret ettikten sonra son olarak Dalaman Belediye Başkanı Dr. Beyhan Korkut’u makamında ziyaret ettiler. Belediye Başkanı Dr.Beyhan Korkut projenin gelecekte Lise öğrencileri ile devam etmese gerektiğini belirterek “Umudumuz gelecekte bu projenin lise çağındaki çocuklarımızla devam etmesidir. Çocukların yüzlerinde gördüğüm gülümseme inşallah gelecekte bizleri aydınlatır. Dalaman 100 yıllık bir kent. Burada 100 yıldan beri çeşitli etnik gruplar farklı renkteki, dindeki, dildeki insanlar barış içerisinde yaşamışlardır. Ama bu kadar çeşitliliğe rağmen Dalaman’da sokak çocukları, çeteler ve büyük çaplı kriminal suç yoktur. Ben Dünya’nın çeşitli yerlerinde yaşanan çıkar savaşlarını anlayamıyorum. Dalaman, tüm Dünya’ya her kesimden insanın mutluluk ve barış içerisinde yaşayabileceğine çok güzel bir örnektir. Ben Charlois belediye Başkan Yardımcısından burada gördüklerini, yaşadıklarını ülkesin de herkese anlatmasını istiyorum. Çünkü Avrupa’da Türkiye hakkında yanlış bir imaj var. Avrupalı Türkiye’de yaşayan kadınları peçeli, erkekleri sarıklı olarak biliyor. Bunun böyle olmadığını ülkesinde anlatmasını diliyorum” dedi.


Dalaman Belediye Başkanı Dr.Beyhan Korkut’ta konuşmasından sonra misafirlerinin hediyelerini kabul edip onlara çeşitli hediyeler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 18:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?