20
Mayıs
2024
Pazertesi
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Dalaman'da doğa severler buluştu

Dalaman Kaymakamlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği 15 Kilometrelik doğa yürüyüşü yapıldı. Dalaman Kaymakamlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği doğa yürüyüşüne Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Orman İşletme Müdürü Süleyman Yılmaz, Dalaman Hâkimleri Oğuz Akalın, Kadir Kaplan, Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Naim Özer, THY Müdürü Ayşen Türüt ve birim amirleri ile vatandaşlar katıldı.


Dalaman’ın gizli kalan güzelliklerini doğaseverlere tanıtmak, bölgeyi incelemek, doğal güzellikler içerisinde spor yapmak için düzenlenen doğa yürüyüşüne katılmak isteyenler Dalaman Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yürüyüşe gidecekler, buradanr yürüyüşün başlayacağı Sarsala Koyu’na araçlarla gidildi. Yürüyüş başlamadan önce Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan sandviç, içecek ve elmadan oluşan kumanya dağıtıldı. Sarsala Koyu’ndan yürüyüşe başlayan kafile yaklaşık iki saat sonra Hamam Koyu’nda çay molası verdi. Moladan sonra tekrar yürüyüşe devam eden kafile, Kapıdağ İçkapı Mevki’ni geçtikten sonra Likya Harabeleri’nde çobanlık yapan bir ailenin evinde ikinci çay molasını verdi. Yürüyüşe katılanlar daha sonra Ağalimanı güzergâhını takip edip ortalama 15 Kilometre yol kat ederek 4,5 saatte Yuvansu Koyu’na ulaştılar. Yürüyüşe katılan doğaseverler yaklaşık 15 kilometreden oluşan parkuru zorlanmalarına rağmen tamamladılar.


Yuvansu koyuna ulaşan kafile Dalaman Belediyesi’ne ait tekne ile Sarsala Koyu’na döndü. Yürüyüşe katıldıkları için tüm katılımcılara teşekkür eden Kaymakam Ahmet Deniz “Dalaman’da göz önünde olmayan gizli kalmış birçok güzellik var. Bu güzellikleri spor yaparak ve bizzat göstererek tanıtmak için böyle bir organizasyon düzenledik. Bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecek. Tüm katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 17:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?